Aalborg-Tyrkiet kan skabe eksportsucces

Det nordjyske erhvervsliv kan drage store fordele af den tyrkiske flyforbindelse

En ny rute til Istanbul åbner muligheder - ikke kun for etniske tyrkere i Nordjylland, men også for erhvervslivet. Den danske generalkonsul i Tyrkiet, Søren Robenhagen, ser store muligheder for de erhvervsdrivende. Foto: Michael Bygballe <i>Michael Bygballe</i>

En ny rute til Istanbul åbner muligheder - ikke kun for etniske tyrkere i Nordjylland, men også for erhvervslivet. Den danske generalkonsul i Tyrkiet, Søren Robenhagen, ser store muligheder for de erhvervsdrivende. Foto: Michael Bygballe Michael Bygballe

NØRRESUNDBY:Aalborg Lufthavn var klar til fingerspidserne, da Turkish Airlines rødhvide fly for første gang landede på aalborgensisk jord i går eftermiddags.

Fra førstesalens store panoramavinduer fulgte tyrkiske familier spændt flyets ankomst, side om side med repræsentanter fra nordjyske virksomheder.

En mulighed for erhvervslivet

For mange af de etnisk tyrkiske familier er den nye rute en direkte linje til deres andet hjem.

Men der er også store perspektiver i ruten for erhvervet, understregede den danske generalkonsul i Tyrkiet, Søren Robenhagen, som sammen med repræsentanter fra flyselskabet havde taget turen fra Istanbul til Aalborg på tre timer.
- Mentalt betyder det, at Tyrkiet ikke længere er langt væk.
Generalkonsulen og hans stab har allerede hjulpet flere virksomheder godt i gang i det tyrkiske - en af dem er aalborgensiske Aalborg CSP, der udvikler produkter inden for solenergi.

Spildtiden bliver mindre

- I Tyrkiet er solindfaldet cirka dobbelt så stort, som det er i Danmark, så der er rigtig store markedsmuligheder her, fortalte Svante Bundgaard fra Aalborg CSP.

For han vil den nye rute spare vigtig tid.
- I et forretningsperspektiv er det tit tiden, der er det afgørende. Det skal være nemt, understregede direktøren, der også ser kommende projekter i horisonten med den nye rute.

Grib chancen for eksport

Og Aalborg CSP vil ikke være alene, når det kommer til eksportsuccesen - andre virksomheder bør byde ind, mener generalkonsulen.

- Tyrkiet er et marked i vækst, og de har brug for al den ekspertise vi har, sagde generalkonsulen.
Passagerer fra Aalborg til Istanbul vil mellemlande i Billund.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.