19-årig har snydt mere end 50 mennesker på gaden

Den unge mand er nu varetægtsfængslet i 28 dage

Arkivfoto: Torben Hansen <i>Foto: Torben Hansen</i>

Arkivfoto: Torben Hansen Foto: Torben Hansen

NORDJYLLAND:En 19-årig mand fra Nordjylland er fredag blevet varetægtsfængslet i 28 dage. Grunden er, at han de seneste fire måneder har snydt borgere foran diverse supermarkeder eller centrale pladser i flere byer.

Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Bedrageriet er foregået i henholdsvis Aarhus, Gistrup og Aalborg, hvor han har kontaktet tilfældige borgere på gaden for at få dem til at hæve penge til ham. Til gengæld ville han overføre pengene til dem via netbank på mobilen.

Lederen af efterforskningen, politikommissær Jan Brun Sørensen forklarer, at den anholdte har vist en overførsel på sin telefon til ofrene, men han kunne alligevel snyde de uvidende borgere.

- Personerne opdagede blot ikke, at han enten fremdaterede overførslen to dage, hvorefter han kunne gå hjem og aflyse overførslen, eller at han anvendte en demo-udgave af en bank-app. Ofrene opdagede derfor først for sent, at de blev snydt: Pengene blev slet ikke overført, forklarer Jan Brun Sørensen, der tilføjer, at politiets efterforskning af sagen viser, at denne fremgangsmåde virkede for gerningsmanden i mere end 50 tilfælde.

I Gistrup har den sigtede taget opstilling foran det lokale supermarked, hvorimod han i Aalborg har henvendt sig til folk på Budolfi Plads og J.F. Kennedys Plads.

Efter et samarbejde med Østjyllands Politi lykkedes det Nordjyllands Politi at anholde den 19-årige nordjyde torsdag under fredelige omstændigheder. Han blev fredag fremstillet i grundlovsforhør sigtet for overtrædelser af straffelovens §279 vedrørende bedrageri. Han blev varetægtsfængslet i 28 dage.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.