20-årig nægtede at standse: Jagtet af politiet

Biljagt i Aalborg endte med påkørsel

Arkivfoto <i>Foto: Henrik Bo</i>

Arkivfoto Foto: Henrik Bo

AALBORG:En patrulje fra Nordjyllands Politi måtte natten til onsdag jagte en bilist, der nægtede at standse.

Biljagten begyndte klokken 01.10 i sydgående retning på motorvej E45 og fortsatte af Egnsplanvej. Vagtchef Jesper Sørensen fortæller, at bilisten nåede at overtræde færdselsloven adskillige gange ved blandt andet at køre med høj fart og over for rødt lys.

Biljagten sluttede efter cirka 10 kilometer, hvor bilisten havde foretaget flere forsøg på at slippe væk fra politiet - herunder u-vendinger - hvilket endte med, at han stødte sammen med patruljevognen. Det var på Alfred Nobels Vej i Aalborg Ø.

Det skulle vise sig, at der var tale om en 20-årig mand. Hverken han eller betjentene kom noget til ved sammenstødet.

Ud over en stribe færdselsforseelser er den 20-årige sigtet for spirituskørsel. En blodprøve skal afklare, om han havde for megen alkohol i blodet.

Politiets jurister har vurderet, at der er grundlag for at fremstille den 20-årige i grundlovsforhør med krav om at få ham varetægtsfængslet. Det sker efter den paragraf i straffeloven, der handler om at forvolde fare for andres liv eller førlighed. Grundlovsforhøret finder sted klokken 13 onsdag ved Retten i Aalborg.

I øvrigt vil politiet gerne tale en anden bilist, der måtte bremse kraftigt op på grund af biljagten. Det var i krydset Egnsplanvej og Zeusvej. Bilisten kan kontakte politiet på telefon 114.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.