26.558 forskellige fornavne i Nordjylland: Find ud af, hvor mange du deler med

Nye tal fra Danmarks Statistisk løfter sløret for, hvilke navne der er mest almindelige i Nordjylland. Gå selv ombord i tallene nederst i artiklen

Ifølge opgørelsen findes der 17.075 forskellige efternavne i Region Nordjylland.  <i>Arkivfoto: Bo Lehm</i>

Ifølge opgørelsen findes der 17.075 forskellige efternavne i Region Nordjylland.  Arkivfoto: Bo Lehm

NORDJYLLAND:Det kan give besvær, hvis to mennesker i en forsamling deler det samme navn. 

Og hvis du hedder Jens og bor i Nordjylland, er der en vis sandsynlighed for, at du har oplevet netop dette problem på et tidspunkt i dit liv. 

Der er nemlig næsten 6.000 nordjyder, som hedder Jens, hvilket gør det til det mest almindelige drengenavn i regionen. Det viser tal fra Danmarks Statistik, som også afslører, at det mest populære nordjyske pigenavn er Anne. 

Over 35.000 nordjyder hedder Jensen til efternavn, som dermed er det mest almene efternavn i Nordjylland foran Nielsen på andenpladsen.

Optællingen dækker over alle, som bor i Region Nordjylland, og tallene stammer fra Danmarks Statistiks årlige opgørelse over danskernes navne, som blev offentliggjort i januar. Ifølge opgørelsen er det mest almindelige pigenavn på landsplan også Anne, mens det mest almindelige drengenavn er Peter. 

Her kan du se, hvilke navne der er mest gængse i Nordjylland:

De lige i underkanten af 600.000 borgere i Region Nordjylland kan i alt præstere 26.558 forskellige fornavne. De 17.252 af navnene er der kun en nordjyde, der har. 

Hvis du er nysgerrig på, hvor mange nordjyder du deler dit for- eller efternavn med, kan du gå ombord i de samlede tal herunder. 

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Nordjyllands Politi lukker rockerklubhus i Nørresundby midlertidigt
Luk