Her skal nye rednings-stiger opsættes i nordjyske havne

Nu forbedres sikkerheden i en række havne i landsdelen

I forvejen er den nye type redningsstige opsat nogle steder i havnen i Aalborg. Nu kommer der flere - og også i andre nordjyske havne. Arkivfoto: Lars Pauli <i>Foto: Lars Pauli</i>

I forvejen er den nye type redningsstige opsat nogle steder i havnen i Aalborg. Nu kommer der flere - og også i andre nordjyske havne. Arkivfoto: Lars Pauli Foto: Lars Pauli

NORDJYLLAND:Sikkerheden i en række nordjyske havne bliver nu forbedret med redningsstiger, der er til at få øje på - også om natten.

De 46 nye redningsstiger opsættes i disse uger i udvalgte havne i Nordjylland. Stigerne har solcelledrevet lys, så de kan ses fra vandet i mørke.

Stigerne skal forebygge drukneulykker i havnene, og det er der god grund til. Omkring hver fjerde drukneulykke sker i havne, ifølge en opgørelse fra TrygFonden.

Det er TrygFonden, som har doneret de 46 nye redningsstiger.

Hvis man falder i havnebassinet, kan en redningsstige være det, der redder livet. Stigerne fra TrygFonden er en ny type, der er lette at se: Skrigorange og med skridsikre trin, der når helt ned under vandlinjen, så det er nemt at kravle op på land, oplyser TrygFonden i en pressemeddelelse.

Havne kan søge om redningsstiger

Der er mulighed for at søge om flere redningsstiger hos TrygFonden: Frem til den 1. september kan ejere af havneområder, hvor der er offentlig adgang, og hvor der færdes mange mennesker, søge om redningsstiger.

Stigerne vil blive leveret i foråret 2022.

Læs her, hvordan man søger (klik)

- Vi ved, at et af de hyppigste steder for drukneulykker er havne. Det kan være meget svært at komme op fra et havnebassin ved egen hjælp, hvis der ikke er en redningsstige, og i mange havne er redningsstigerne vanskelige at få øje på. Derfor har vi arbejdet med at udvikle og teste en stige, som er nem at få øje på og let at komme op ad. siger René Højer, programchef i TrygFonden.

I denne omgang har TrygFonden doneret 180 redningsstiger til havne landet over, og 46 af stigerne er på vej til havne i Nordjylland.

I forvejen findes redningsstiger i nogle områder af Aalborg Havn. Det er blandt andet her, den nye type redningsstige er blevet testet. Og nu kommer der altså flere af slagsen.

Her placeres nye redningsstiger i nordjyske havne:

Aalborg Sejlklub: 3 redningsstiger

Aalborg Havnefront: 19 redningsstiger

Sejlklubben Limfjorden, Aalborg: 4 redningsstiger

Hou Lystbådehavn v. Limfjorden: 1 redningsstige

Hals Havn: 4 redningsstiger

Øster Hurup Havn: 2 redningsstiger

Nibe Lystbådehavn: 2 redningsstiger

Mariager Sejlklub: 3 redningsstiger

Doverodde Havn: 1 redningsstige

Thisted Havn: 2 redningsstiger

Sæby Havn: 3 redningsstiger

Asaa Havn: 1 redningsstige

Dok55 i Løgstør: 1 redningsstige

Sådan bliver redningsstiger mere synlige

Eksisterende redningsstiger i havnene kan gøres mere synlige og øge sikkerheden:

Sæt lys på redningsstigerne, så de kan ses både fra land- og vandsiden.

Markér stigerne med gult fluorescerende refleksbånd, eller mal dem i en pangfarve (skriggul/skrigorange), så de skiller sig ud fra omgivelserne.

Tjek løbende, at redningsstigerne er robuste og til at kravle op ad.

Kilde: TrygFonden

Læs også:

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.