Aalborg fik andenplads i forebyggelse

Er hædret for ungeindsats med fokus på den mentale sundhed

Ungeindsatsen i Aalborg, der forebygger, opsporer og vejleder individuelt på ungdomsuddannelserne, er blevet anerkendt af Kommunernes Landsforening. Modelfoto

Ungeindsatsen i Aalborg, der forebygger, opsporer og vejleder individuelt på ungdomsuddannelserne, er blevet anerkendt af Kommunernes Landsforening. Modelfoto

AALBORG:Der var klapsalver fra salen til alle finalisterne, da Kommunernes Landsforening til deres social- og sundhedspolitiske forum i Aalborg, uddelte årets nyindstiftede forebyggelsespris. 42 kommuner havde indstillet forebyggende sundhedsindsatser i alle afskygninger.

Center For Mental Sundhed i Aalborg Kommune endte med 2. pladsen for deres indsats for den mentale sundhed på kommunens ungdomsuddannelser.

- Jeg er stolt af, at vi er med i så flot et finalefelt, og jeg skal hjem og give den faglige stolthed videre til de medarbejdere, der arbejder med den her indsats hver dag, siger Bettina Bisp, leder af Center For Mental Sundhed i Aalborg Kommune.

Ungeindsatsen med fokus på den mentale sundhed udspringer af et langvarigt samarbejde på sundhedsområdet mellem Aalborg Kommune og alle ungdomsuddannelserne. Her tilbyder man undervisning, kursusforløb og individuelle samtaler med eleverne for at forebygge, opspore og vejlede i den voksende udfordring med mentale sundhed. Indsatsen fik blandt andet ros for sine gennemarbejdede metoder, sin dataindsamling og ikke mindst sine evner til at omsætte ideen til noget, der giver gode resultater og har værdi for de unge.

Vinder blev Svendborg Kommune, som har haft stor succes med at implementere flere idrætstimer ind i alle folkeskolerne.

- Hovedformålet med den nye forebyggelsespris er at fastholde og styrke det politiske fokus i forebyggelsen på sundhedsområdet. Vi står med demografiske udfordringer, nye patientgrupper og et hastigt forandret sundhedsvæsen, så vi har ikke råd til at behandle os ud af problemerne, siger Astrid Christine Jensen-Kanstrup, specialkonsulent i Kommunernes Landsforening.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.