Anspændt forhold mellem borgere og knallertkørere førte til fem dages aktion - to knallerter konfiskeret

Der blev også opdaget flere andre ulovligheder i forbindelse med den hasarderede knallertkørsel i området omkring Tårs

Der blev konfiskeret to knallerter, hvor der var foretaget ulovlige ændringer på konstruktionen af knallerterne.  <i>Arkivfoto</i>

Der blev konfiskeret to knallerter, hvor der var foretaget ulovlige ændringer på konstruktionen af knallerterne.  Arkivfoto

TÅRS:Et særdeles anspændt forhold mellem en flok unge knallertkørere og indbyggerne i Tårs, har ført til, at Nordjyllands Politi i Hjørring har gennemført en flere dage lang aktion i byen.

Og aktionerne over de fem dage gav gevinst - ikke bare i form af konfiskation af to knallerter, hvor der var foretaget konstruktive ændringer, men også flere andre sager om ulovligheder i forbindelse med hasarderet knallertkørsel.

Resultat af knallertaktion i Tårs

4 sager om knallerter til nærmere undersøgelser for konstruktive ændringer
2 sager om konfiskeret (2. gang konstateret kørsel i frakendelsestiden)
1 sag om manglende forsikring
1 sag om ej erhvervet kørekort
1 sag om ej medbragt kørekort
4 sager om placering på vej og vigepligt
1 sag om udstyr bekendtgørelsen
1 sag om kørsel i frakendelsestiden
1 sag om narko
2 sager om spirituskørsler

Forebyggelse Hjørring har tidligere aflagt hjemmebesøg hos en del unge mennesker og deres forældre, hvor der er blevet talt om gode takter i trafikken og ulovlige knallerter. Denne indsats har hjulpet gevaldigt, men omkring 10 unge mennesker kørte stadig hasarderet i byen på konstruktivt ændrede knallerter.

Den dialogbaserede indsats ikke var nok, rykkede Nordjyllands Politi derfor ud med kontrol i området - flere dage i træk.

- Vi anerkender udfordringen med nogle knallertkøreres utryghedsskabende adfærd i trafikken, og vi gør noget ved det, siger vicepolitiinspektør fra Patruljecenter Hjørring, John Henriksen i en pressemeddelelse.

Derfor satte betjente fra Forebyggelse og Patruljecenter Hjørring ind med kontrol i weekenden 16.-18. september. De følgende to hverdage, mandag 19. og tirsdag 20. september, var Nordjyllands Politi igen i Tårs, denne gang i civil. Det førte til de mange sager om ulovligheder.

Og det kan ikke udelukkes, at de indbragte knallerter vil generere flere sager.

- Vi håber jo altid at konflikterne kan løses med dialog, SSP-indsats og forældrenes gode opbakning, men nogle gange når vi så langt i indsatsen, at der kun er bødeblokken tilbage. Med aktionen her er der i hvert fald slået et slag for trafiksikkerheden i og omkring Tårs, men vi ved også godt at arbejdet endnu ikke er slut - vi kommer til at følge op. Både med dialog og bødeblok, siger politiassistent Søren Panum, der ledte politiets indsats, i pressemeddelelsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Dreng mistede del af finger på skolens legeplads
Luk