Beredskab fjernede ustabilt kemisk stof fra skole

Politiet var også - rutinemæssigt - til stede på Tech College i Aalborg

Arkivfoto <i>Andreas Falck</i>

Arkivfoto Andreas Falck

AALBORG:Politi og redningsberedskab var fredag over middag til stede på Tech College, Øster Uttrup Vej i Aalborg

Det skyldes, at Forsvaret Ammunitionsryddere var i færd med at fjerne et kemisk stof, der hedder 2,4, DNPH, og normalt forefindes på skolen.

Det kemiske navn for stoffet er dinitrophenylhydrazine. Det er et stof, der er relativt følsomt for stød og eksploderer, hvis stødet er hårdt nok. Derfor skal stoffet behandles varsomt.

Det pågældende stof er dog blevet for gammelt, og dermed ustabilt.

- Vi satte allerede torsdag Tech College i forbindelse med Forsvaret, og den faglige vurdering har været, at det ikke var en hastende opgave, siger vagtchef Poul Fastergaard.

Han oplyser, at politi og redningskøretøjer derfor rutinemæssigt fredag eftermiddag er til stede i området, mens Forsvaret arbejdede.

- Det er normal rutine. Vi er til stede for at afspærre og sikre områder, så vores samarbejdspartnere fra Forsvaret kunne passe deres arbejde i ro og orden, siger Poul Fastergaard.

Vagtchefen understreger, at borgerne ikke har haft nogen grund til at være bekymret på grund af politiets tilstedeværelse i området.

Forsvarets Ammunitionsryddere var færdige på Tech College klokken 13.56, hvor de kørte det kemiske stof væk fra stedet, oplyser vagtchef Mads Hessellund.

Foto: Jan Pedersen <i>Allan Mortensen</i>

Foto: Jan Pedersen Allan Mortensen

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.