Rådmand: Derfor stopper jeg i politik

Rådmand Hans Henrik Henriksen (S) genopstiller ikke

Rådmand Hans Henrik Henriksen (S) genopstiller ikke og forlader politik efter denne byrådsperiode. Arkivfoto: Torben Hansen

Rådmand Hans Henrik Henriksen (S) genopstiller ikke og forlader politik efter denne byrådsperiode. Arkivfoto: Torben Hansen

AALBORG:Hans Henrik Henriksen, rådmand i By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune, genopstiller ikke til kommunalvalget 16. november.

Det har han meddelt sin byrådsgruppe, og borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) har denne kommentar:

- Det er ærgerligt, og jeg er ked af, at en vigtig politiker gennem mange år i Aalborg Byråd stopper.

Hensyn til familien

Hans Henrik Henriksen fortæller til Nordjyske, at han siden foråret har overvejet at stoppe i politik. Nu har han truffet beslutningen og genopstiller ikke til det kommende kommunalvalg.

Det skyldes især hensynet til familien.

- Jeg vil gerne bruge mere tid på dem. Jeg har en ung familie, hvor den yngste af mine hjemmeboende børn er otte år og den ældste hjemme er 17 år, fortæller han.

Det politiske arbejde har betydet, at han både fysisk og mentalt har været meget væk fra familien, og det vil han gerne lave om på.

Fik blodprop

Rådmanden noterer sig, at der står 1962 på dåbsattesten - han er 59 år - og i 2013 blev han lagt ned af en blodprop i hjertet, mens han var gruppeformand for Socialdemokratiet i Aalborg. Han blev frisk igen, men vil nu til at tænke mere på sig selv og familien.

- Nu sætter jeg mig selv foran politik.

- Jeg smækker ikke med døren, men giver plads til et generationsskifte.

I stormens øje

Hans Henrik Henriksen har været 16 år i politik i Aalborg, heriblandt som gruppeformand og som rådmand for kommunens By- og Landskabsforvaltning.

- Når man sidder med byplanlægning, sidder man i stormens øje. Jeg har aldrig været bange for at sige min mening, også når der sidder 300 borgere med en anden holdning, lyder det fra rådmanden.

Men han understreger, at han er stolt af, at det er lykkedes at få skabt brede politiske forlig i, hvad han betegner som en spændende udvikling i Aalborg Kommune.

Strid om udbygningsaftaler

På det seneste har der været kritik af udbygningsaftaler, som kommunen skulle have indgået med investorer. Kritikken har blandt andet rettet sig mod rådmanden.

Det kan du læse mere om her:

Bogplaner

Men nu er det farvel til politik for Hans Henrik Henriksen, der vil bruge et års tid på at overveje, hvad han videre skal lave. En af planerne er et bogprojekt, en slags spændingsroman for unge.

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen er ked at, at Hans Henrik Henriksen stopper:

- Politik er noget, man skal være i, når man har lyst. Jeg havde meget gerne set, at han fortsatte, men jeg har respekt for, at han har truffet denne beslutning, siger borgmesteren.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.