Chok: Kommune skal spare 49 mio. mere, end den allerede er i gang med

Voldsom prisstigning på transport af handicappede borgere og børn med særlige behov får alvorlige konsekvenser i regionens største kommune

Nuuradiin Hussein (S) frygter, at det nye sparekrav vil få meget alvorlige konsekvenser. <i>Foto: Aalborg Kommune</i>

Nuuradiin Hussein (S) frygter, at det nye sparekrav vil få meget alvorlige konsekvenser. Foto: Aalborg Kommune

AALBORG:Selvom Aalborg Kommune i forvejen står til at bløde adskillige hundrede millioner kroner i form af besparelser på stort set alt, ser situationen nu ud til at blive endnu værre.

Et udbud af den flextrafik, der blandt andet kører børn med særlige behov i skole og handicappede til væresteder, dagtilbud og lignende, er nemlig endt med et prishop på 51 procent - eller hele 49 mio. kroner.  

Og det er penge, som forvaltningerne skal ud at finde oveni i de allerede bebudede besparelser på 250 mio. kroner, forklarer job- og velfærdsrådmand Nuuradiin Hussein (S):

 - Det kan ikke undgå at få meget alvorlige konsekvenser i - både i form af serviceforringelser og tilbud, der må indskrænkes eller lukke, siger han.

Hussein er temmelig chokeret over resultatet af udbudsrunden. Blandt andet fordi job- og velfærdsforvaltningen i forvejen har svært ved at få enderne til at mødes.

- For vores vedkommende drejer det sig om 17 mio. ekstra, vi skal ud at finde oven i de 67 mio. kroner, vi allerede er blevet bedt om at spare. Og det synes jeg virkelig, borgerne skal vide, for det kan ikke undgå at få meget, meget alvorlige konsekvenser, siger han.

Rammer også skoler og ældre

Udover job- og velværdsforvaltningen kommer den voldsomme prisstigning også til at ramme senior og omsorgsforvaltningen, der skal finde 10 mio. mere, samt børne- og ungeforvaltningen, der skal spare 15 mio. kroner mere, end de 160 mio. kroner, mange allerede er meget bekymrede for, hvordan man skal nå i mål med uden at lukke skoler og lignende.

- Aalborg Kommune har allerede skrevet under på kontrakten, så vi hænger på den. Men jeg mener jo, at det er en uforudsigelige ekstra udgift oven i de 67 mio. kroner, vi er ret langt med prøve på at finde. Men nu kommer der så pludselig en udbudsafgørelse, der pålægger os at spare 17 mio. mere, og det vil virkelig kunne mærkes - både for borgerne og forvaltningen som helhed, påpeger Nuuradiin Hussein.

Han mener derfor, at det burde være selskabet bag udbuddet (NT, red.), der skal finde en løsning i stedet for de kommunale forvaltninger, der ikke har haft en chance for at forberede sig på at svinge sparekniven mere, end der allerede er udsigt til.

- Det er jo ikke fordi, der er kommet flere brugere eller behovet blandt vores borgere har ændret sig. Det er ene og alene en udbudsprocess, der har vist sig, at være meget dyrere, end nogen havde forventet, forklarer han.

En af grundene til den meget dyrere transport er blandt andet en af de store operatører på området denne gang ikke har budt ind på flextrafik-kørslen, som er et tilbud, borgere med særlige behov skal skal visiteres til.

Men efter sigende er der også en del, der mener, at flextrafikken har været for billig hidtil.

- Men jeg synes bare ikke, man kan komme her i 11. time og forlange mere, når vi er så langt med de øvrige besparelser, som også tegner til at blive en meget hård omgang, pointerer Nuuradiin Hussein.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Her er den nye borgmester i Aalborg
Luk