Butikker med brugskunst går sammen

Skønne Hjem i Nibe er rykket ind som ny del af HK Glas

Ole Jensen og Torben Hansen
Indehaver Line Pedersen er efter eget udsagn selvlært glarmester, men har til gengæld en fortid som uddannet pædagog. Det er den tidligere ejer samt de nuværende ansatte, der har hjulpet hende. Foto: Torben Hansen
Støvring 28. februar 2018 08:13 - Opdateret 28. februar 2018 08:29

STØVRING: Efter at have drevet sin egen brugskunstbutik i adskillige år som en del af sin virksomhed HK Glas på Hobrovej i Støvring har Line Pedersen nu fået selskab af brugskunstbutikken Skønne Hjem fra Nibe.

- Indehaver Alice Lodahl Madsens lejemål i Nibe by ophørte grundet nyt boligbyggeri på adressen, og hun fandt, at en placering her hos mig i Støvring var et optimalt alternativ. Så hun har nu overtaget en del af mit butikslokale som showroom for hendes mangeartede brugskunst primært importeret fra Asien, fortæller Line Pedersen.

Udstillingen og butikken fungerer nu som en del af HK Glas, der i forvejen har funktioner som glarmester, indramninger af malerier, værksted med salg af udestuer samt Line Pedersens egen produktion og salg af glaskunst i den i alt 700 kvadratmeter store bygning.

- Jeg har i forbindelse med Skønne Hjems indflytning derfor selv måttet begrænse min egen butiksdel. Men det gør ikke noget, fordi jeg synes vareudvalget i de to brugskunstbutikker supplerer hinanden rigtig godt. På hverdage står jeg også for betjening af kunderne i Skønne Hjem, mens indehaver Alice Lodahl Madsen til gengæld står for at betjene kunderne i begge butikker om lørdagen. Jeg har nemlig ofte selv kursister i weekenderne, som jeg underviser i glaskunst, påpeger Line Pedersen, mens hun viser eksempler på sin egen produktion af glaskunst i butikken.

Ole Jensen og Torben Hansen
Line Pedersen har i mange år undervist alle mulige kursister i glaskunst. Selve den afsluttende brænding af kunstværkerne er hun dog alene om at udføre med sit nødvendige udstyr hos HK Glas. Foto: Torben Hansen

Selv uddannet pædagog

Hendes undervisning i kold glaskunst foregår både i LOF aftenskoleregi, for polterabender, familier, firmaer som teambuilding samt for alle andre med interesse for udøvende glaskunst.

- Jeg er opvokset i Suldrup, hvor jeg også bor i dag. Egentlig uddannet pædagog og har lært glaskunsten via en række kurser. Det er nok min trang til nye udfordringer, der for 14 år siden fik mig til at overtage glarmesterfirmaet HK Glas her i Støvring som et lejemål, hvor min far samtidigt overtog ejerskabet af bygningerne efter den tidligere ejer, der ønskede at stoppe grundet alder, forklarer hun og tilføjer.

- Han har dog været flink til at bevare kontakten, så jeg i dag også selv kan måle op til nye vinduesglas ude hos kunderne og skære glas ud på værkstedet.

Også opførelse af udestuer

For 10 år siden udvidede HK Glas virksomheden med udestuefirmaet Jyske Udestuer, der primært har det nordjyske som kundeområde.

- Ellers løber der for mange omkostninger på, så vi ikke kan klare os i konkurrencen med andre udestuefirmaer. Vi samarbejder med flere underleverandører om selve konstruktionen af de individuelle udestuer, hvor vi så står for selve montagen ude hos kunderne. Der er både tale om private og boligforeninger som kunder, og opgaverne er mangeartede lige fra lukkede udestuer, glasskærmvægge til terrasseoverdækninger. Der kan også være tale om selvbyg eller medbyg, hvor vi også rådgiver kunderne om alt det tekniske og lovmæssige omkring selve opførelsen. Så to arbejdsdage er derfor aldrig ens for mig her i HK Glas, hvilket jeg synes er rigtig spændende, erklærer indehaver Line Pedersen spontant.

Ole Jensen og Torben Hansen
Brugskunstbutikken Skønne Hjem har fået sin helt egen afdeling hos HK Glas på Hobrovej i Støvring og er åben alle hverdage i lighed med indehaver Line Pedersens egen brugskunstbutik på adressen. Foto: Torben Hansen

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...