Coronavirus

Corona: Farvel til hvide testtelte ved sygehus - goddag til mere p-bøvl

40 parkeringspladser inddrages ved Aalborg Universitetshospital Syd

De hvide corona-testtelte ved sygehuset på Hobrovej i Aalborg erstattes af pavilloner. Etableringsarbejdet vil forværre p-problemerne. Arkivfoto: Henrik Bo

De hvide corona-testtelte ved sygehuset på Hobrovej i Aalborg erstattes af pavilloner. Etableringsarbejdet vil forværre p-problemerne. Arkivfoto: Henrik Bo

AALBORG:Bilister, der skal parkere ved Aalborg Universitetshospital Syd, ved alt om, at det kan være svært at finde en ledig p-plads.

Og nu bliver det endnu værre - midlertidigt.

Sygehuset på Hobrovej i Aalborg går nemlig i gang med at forbedre corona-testfaciliteterne, og mens det arbejde foregår, bliver omkring 40 p-pladser inddraget.

icon

Vi ved godt, at det i forvejen kan være svært at finde en parkeringsplads, og at det her ikke gør situationen bedre

Flemming Dalberg Pedersen, teknisk chef, Aalborg Universitetshospital Syd

Hidtil er borgere blevet corona-testet i de hvide testtelte foran sygehuset. Men den løsning er kun midlertidig, og nu skal teltene erstattes af pavilloner og en testhal.

Det giver mulighed for at coronateste flere personer, og samtidig bliver forholdene bedre for personale og dem, der skal testes. I testteltene er der ikke opvarmning, og vinden kan blæse ind.

Særlig situation

Sygehuset er klar over, at p-problemerne nu bliver forværret på grund af byggeriet:

- Vi ved godt, at det i forvejen kan være svært at finde en parkeringsplads, og at det her ikke gør situationen bedre. Vi står i en særlig situation med corona, så vi håber på alles forståelse, siger teknisk chef Flemming Dalberg Pedersen i et Facebook-opslag fra Aalborg Universitetshospital.

De faste testcentre ved tre sygehuse i Region Nordjylland får alle forbedret deres test-faciliteter. Det er slut med hvide testtelte - i stedet skal nordjyderne nu coronatestes indendørs i pavilloner, barakker og en hal.

Det gælder testcentre ved sygehusene i Aalborg (Aalborg Universitetshospital Syd) samt sygehusene i Thisted og Hjørring. Hvis man skal testes et af de steder, skal man først have en henvisning fra en læge.

Region Nordjylland forventer, at der er brug for at kunne teste nordjyder for coronasmitte mindst til udgangen af næste år. Samtidig er regionen blevet bedt om at forøge testkapaciteten, så der kan testes dobbelt så mange.

Her er sygehusets Facebook-opslag:

Winter is coming 😬☔️🌨💨 Vi går nu i gang med at erstatte COVID-19-testteltene foran Aalborg UH Syd med pavilloner og en...

Slået op af Aalborg Universitetshospital iMandag den 5. oktober 2020

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.