Dømt for at holde vens skarpladte pistol

35-årig mand fra Nørresundby dømt for kortvarig våbenbesiddelse

 <i>Pressefotograf Michael Bygballe</i>

Pressefotograf Michael Bygballe

NØRRESUNDBY:En 35-årig mand er tirsdag blevet idømt to års fængsel efter han kortvarigt var i besiddelse af en skarpladt pistol, som en bekendt havde taget med hjem til ham.

Efter anklagemyndighedens opfattelse havde den 35-årige holdt pistolen og været med til at pakke den ind i noget køkkenrulle.

Og det er nok til at kunne straffes efter straffelovens hårde bestemmelse om ulovlig våbenbesiddelse, forklarer anklager Mette Bendix.

Den 35-årige forklarede selv, at han ikke vidste, at hans kammerat havde pistolen med, da han besøgte ham i hans hjem i Nørresundby. Den 35-årige forklarede også, at kammeraten kort tid efter gik igen og tog pistolen med sig.

Den anden mand er tidligere blev dømt for våbenbesiddelsen i en særskilt sag. Der kom ikke noget frem under retssagen om, hvorfor den anden mand havde pistolen, og hvad den skulle bruges til.

Udgangspunktet for ulovlig våbenbesiddelse efter straffeloven er to års ubetinget fængsel.

Retten i Aalborg fandt dog, at der var særligt formildende omstændigheder der gjorde, at dommen blev gjort delvist betinget.

De fire måneder, som den 35-årige allerede har siddet varetægtsfængslet, blev gjort ubetinget, mens resten af straffen blev gjort betinget.

Den 35-årige valgte at modtage dommen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.