Voldtægtsforsøg

Drabsmand får seks års fængsel for voldtægtsforsøg: Dna-beviser var afgørende

En 30-årig mand blev dømt skyldig i forsøg på voldtægt ved Retten i Aalborg

Arkivfoto

Arkivfoto

AALBORG:Den tidligere drabsdømte 30-årige Kenni Vinther Olesen blev torsdag formiddag idømt seks års fængsel ved Retten i Aalborg.

Den 30-årige var tiltalt for to voldtægtsforsøg natten til 21. oktober i en baggård mellem Østre Havnegade og Østerbro i Aalborg.

Han blev frikendt for det første voldtægtsforsøg, da retten ikke mente, der var tilstrækkelige beviser for, at det blev begået af 30-årige.

Det andet voldtægtsforsøg blev han dog kendt skyldig i. Retten lagde særlig vægt på, at der blev fundet dna-spor flere forskellige steder på ofrets jakke, der matchede med den 30-åriges dna.

Drabsdom udløste reststraf

Derudover var der overvågningsbilleder fra Rema 1000 på Østerbro, der viste billeder af den 30-årige, der steg ud af en taxa umiddelbart før voldtægtsforsøget.

Retten vurderede, at vidnernes signalement af gerningsmanden stemte overens med overvågningsbillederne af den 30-årige.

Isoleret blev den 30-årige idømt to års fængsel for voldtægtsforsøget. Men da han havde en reststraf fra en tidligere drabsdom på fire år, fik han seks år i alt.

Anklager er tilfreds

Kenni Vinther Olesen blev i 2010 idømt 12 års fængsel for drabet på en psykisk syg mand i et rækkehus Holstebro i marts 2009. Det var således under prøveløsladelsen, at han begik voldtægtsforsøget.

- Jeg er meget tilfreds med, at retten fulgte os i vores tiltale. Der er tale om et rigtig groft overfald på en ung pige, siger anklagerfuldmægtig Mathias Andersen.

- Den reststraf, gerningsmanden havde, var for en anden type personfarlig kriminalitet. Men jeg mener, det er helt rigtigt, at den bliver udløst, selvom det er en stor reststraf, tilføjer Mathias Andersen.

Den 30-årige valgte at anke dommen til landsretten med henblik på frifindelse.