Borgmester vil anmelde Aalborg Kommune, men freder central embedsmand

Nordjyskes afdækning af forløbet omkring Aalborg Kommunes velkomstreception for 3F, får nu borgmesteren til at handle

Thomas Kastrup-Larsen læste mandag aften en mail fra sin byrådskollega, som fik ham til at reagere. <i>Arkivfoto: Martin Damgård</i>

Thomas Kastrup-Larsen læste mandag aften en mail fra sin byrådskollega, som fik ham til at reagere. Arkivfoto: Martin Damgård

AALBORG:Lidt over klokken ni mandag aften sendte Thomas Kastrup-Larsen en mail.

Den blev sendt til rådmændene i Aalborg Kommune og indeholdt, hvad han mente var en god idé.

Idéen var ikke hans egen, men Per Clausens (EL), der er rådmand  Klima og Miljø. 

Rådmanden foreslog mandag i en artikel på nordjyske.dk, at Aalborg Kommune burde melde sig selv til det kommunale tilsyn på baggrund af Nordjyskes afsløringer af, hvordan kommunen har betalt for en velkomstreception for 3F i 2019.

- Jeg skrev i går aftes (mandag, red.), da jeg havde set Pers forslag, at jeg synes, det var en rigtig god idé, siger borgmesteren til Nordjyske.

- Hvis der er skabt tvivl om, hvorvidt det, vi har foretaget os, er lovligt, så synes jeg, vi skal sende den her sag til tilsynet, når vi har økonomiudvalgsmøde på mandag. Så må tilsynet vurdere, om det er inden for reglerne eller ej.

Som at bryde loven

Nordjyske har den seneste uge bragt adskillige artikler om, hvordan Aalborg Kommune har brugt næsten en kvart million kroner stik mod egne retningslinjer på velkomstreceptionen.

Senest udtalte kommunalforsker og centerleder ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Roger Buch, at han mente, støtten var i strid med reglerne.

Mener du, at det er i strid med loven, at Aalborg Kommune har betalt for velkomstreceptionen for 3F?

- Ja, udtrykt på den måde, at jeg ikke mener, de holder sig indenfor kommunalfuldmagtsreglerne, sagde han mandag.

- Kommunalfuldmagtsreglerne er ikke lov, men baseret på praksis, men at bryde dem, svarer til at bryde loven.

Freder eventchefen

Nordjyske har tidligere beskrevet, at det var eventchef i Aalborg Kommune, Søren Thorst, der sammen med vicekommunaldirektør Jørgen Litske traf beslutningen om at betale for velkomstreceptionen.

Flere eksperter kritiserede forløbet, for det første fordi der er tætte bånd mellem 3F og Socialdemokratiet, og at det burde have fået alarmklokkerne til at ringe hos embedsmændene, men også fordi der ikke er nedskrevet noget i forbindelse med aftalen, som ifølge eventchefen er lavet telefonisk.

Det får dog ikke borgmesteren til at tvivle på, at Søren Thorst er den rigtige eventchef, heller ikke hvis tilsynet vurderer, at Aalborg Kommune har brudt loven.

- Der bliver jo begået fejl alle steder, og det må vi selvfølgelig forholde os til, men min tillid til eventchefen er usvækket, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Det næste møde i Økonomiudvalget er 10. oktober.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.