Efter mistanke om cyberkriminalitet: Aalborg Universitet regner først med systemadgang torsdag

Det bliver først i løbet af torsdagen, at ansatte og studerende igen kan logge sig på universitets system

Arkivfoto: Torben Hansen <i>Pressefotograf Torben Hansen</i>

Arkivfoto: Torben Hansen Pressefotograf Torben Hansen

Opdateret onsdag eftermiddag. Nu regner Aalborg Universitet først med at alle har adgang til systemerne i løbet af torsdag

AALBORG:Tirsdag var Aalborg Universitets it-systemer udsat for det, universitetet selv kalder "en kritisk hændelse".

- Da vi har mistanke om, at det kan være cyberkriminalitet, valgte universitetet tirsdag d. 4. august at lukke alle IT-systemer. Med den hurtige reaktion på hændelsen og lukning af universitetets it-systemer på tværs af lokationer og områder ser det ud til, at universitetet har været i stand til at inddæmme og begrænse hændelsen, skriver Aalborg Universitet i en pressemeddelelse.

Universitetet kan ikke på nuværende tidspunkt se af analyser, at AAU har mistet følsom viden i form af forskning eller følsomme personoplysninger.

- Vi kan derfor onsdag påbegynde en gradvis genoplukning af vores IT-systemer, i første omgang mail og telefonsystemer. Vi kan ikke lige nu sige, hvor længe det vil tage at få alle IT-systemer i funktion igen, siger universitetsdirektør Antonino Castrone.

For at få adgang til systemerne igen, skal alle brugere forinden skifte password. Det var meldingen onsdag ved middagstid, men onsdag eftermiddag oplyste chefrådgiver Bo Jeppesen til NORDJYSKE, at det alligevel ikke var muligt at få adgang.

- Vi har fortsat tekniske problemer med skift af password via NemID, og det får vi formentlig tidligst løst i løbet af torsdagen, siger han.

Der er sendt sms ud til studerende og ansatte om, at der er problemer med at lave en ny adgangskode og få adgang til systemerne.

Ud af 4.800 nye bachelorstuderende mangler ca. 300 endnu at bekræfte deres studieplads. De får forlænget fristen yderligere nogle dage.

Aalborg Universitet skal nu finde ud af, om der var ondsindet tanker bag den ulovlige indtrængen. Samtidig forsikrer de, at brugere ikke skal frygte, at deres mail eller telefonnummer kommer ud til en tredjepart, når de bliver åbnet igen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.