Eventchefens forklaring om brug af 222.249 kroner smuldrer

En mailkorrespondance mellem eventchefen og vicekommunaldirektøren sår tvivl om Søren Thorsts forklaring om, hvorfor kommunen brød sine egne retningslinjer

Søren Thorst besluttede at ophæve kommunens egne retningslinjer i forbindelse med afholdelsen af en velkomstreception for 3F. Men hans forklaring om, hvorfor han måtte gøre det, viser sig nu ikke at holde. <i>Arkivfoto: Claus Søndberg</i>

Søren Thorst besluttede at ophæve kommunens egne retningslinjer i forbindelse med afholdelsen af en velkomstreception for 3F. Men hans forklaring om, hvorfor han måtte gøre det, viser sig nu ikke at holde. Arkivfoto: Claus Søndberg

AALBORG:En mailkorrespondance, som Nordjyske er kommet i besiddelse af, viser, at eventchefens forklaring på, hvorfor Aalborg Kommune brød sine egne interne retningslinjer, da man betalte for en velkomstreception for 3F i 2019, ikke holder.

- De retningslinjer, der gælder de andre konferencer, dem er vi ude over her, når vi betaler den (velkomstreceptionen for 3F red.) via penge fra kontoen for erhvervssamarbejde, sagde eventchef Søren Thorst tidligere til Nordjyske.

Men nu viser en mailkorrespondance, at Søren Thorst først blev orienteret om, hvilken forvaltning og konto, der skulle betale for velkomstreceptionen to år efter, han indgik aftalen og flere måneder efter at velkomstreceptionen var afholdt.

Og at han selv forsøgte at få fakturaen betalt fra en helt anden konto.

Vicekommunaldirektøren er ikke i tvivl

2. december 2019 sender Søren Thorst en mail til vicekommunaldirektør Jørgen Litske, hvor han foreslår at den vedhæftede faktura for velkomstreceptionen for 3F bliver betalt fra byrådets konto.

Samme aften svarer vicekommunaldirektøren, at han ikke mener, at der er tale om en byrådsudgift og at pengene i stedet bør betales via kontoen for erhvervssamarbejde i borgmesterens forvaltning.

Jørgen Litske, der ikke længere er vicekommunaldirektør, men pt. fungerende direktør i By- og Land i Aalborg Kommune bekræfter forløbet overfor Nordjyske.

Han forklarer, at han og Søren Thorst ikke forud for mailkorrespondancen har talt om, fra hvilken konto velkomstreceptionen skulle betales.

- Jeg mindes ikke, at vi havde en dialog omkring betalingen før. Først da jeg får spørgsmålet om, hvor fakturaen skal betales, så svarer jeg. Det er sådan, det er, siger han til Nordjyske.

Intet svar

Nordjyske har fremlagt viceborgmesterens udtalelser for Søren Thorst, men han ønsker ikke at kommentere sagen yderligere.

Du forklarede, at grunden til at I kunne omgå kommunens egne retningslinjer var, at I betalte via kontoen for erhvervssamarbejde. Nu kan vi se, at du først blev klar over det to år efter aftalen blev indgået. Så jeg vil gerne spørge dig én gang til. Hvordan kan det være, at I vælger at bryde kommunens retningslinjer?

- Jamen det er på den konto udgiften hører hjemme. 

Du svarer ikke på spørgsmålet. Hvorfor valgte du i 2017 at bryde kommunens retningslinjer? Du anede jo ikke på det tidspunkt, at pengene skulle betales fra kontoen for erhvervssamarbejde?

- Det har jeg ingen kommentarer til, siger Søren Thorst.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.