Fejl og mangler aflyser indvielse af vej

Egnsplanvej skulle være indviet 23. juni, men en afsluttende tv-inspektion har bl.a. fundet defekte rør

Aalborg Kommune aflyser nu den officielle indvielse af Egnsplanvej efter, at der er fundet nye fejl. Arkivfoto: Nicolas Cho Meier

Aalborg Kommune aflyser nu den officielle indvielse af Egnsplanvej efter, at der er fundet nye fejl. Arkivfoto: Nicolas Cho Meier

AALBORG:Aalborg Kommune har nu aflyst den planlagte officielle indvielse af Egnsplanvej 23. juni.

Det skyldes ifølge en pressemeddelelse fra Aalborg Kommune, at en afsluttende TV-inspektion af afvandingsledninger under den nye Egnsplanvej har afsløret flere fejl og mangler, bl.a. defekte rør. Aalborg Kommune vil have fejlene udbedret, inden vejen officielt overtages og indvies. Dermed er der igen opstået problemer med den godt seks kilometer lange Egnsplanvej, der forbinder Hadsund Landevej i øst med motorvej E45 i vest.

Egnsplanvej er ellers allerede for længst taget i brug og skulle som nævnt efter planen indvies med et cykel- og motionsløb den 23. juni 2019.

Men før det kan ske kræver Aalborg Kommune, at entreprenøren udskifter defekte afvandingsledninger.

- Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi er rigtig kede af, at færdiggørelsen af Egnsplanvej er udskudt. I forbindelse med, at entreprenøren har anmodet om aflevering af anlægget til Aalborg Kommune, har vi bedt om en afsluttende TV-inspektion af afvandingssystemerne under vejkassen. Her har vi nu modtaget en rapport, der desværre afslører alvorlige fejl og mangler, som skal udbedres, inden vi kan overtage vejen. Det er rettidig omhu, men det har desværre den konsekvens, at indvielsen nu må udskydes, indtil alle forhold er bragt i orden, siger by og landskabsrådmand Hans Henrik Henriksen (S).

M. J. Eriksson, der er totalentreprenør på vejprojektet, er efter konstateringen af fejl og mangler blevet bedt om at fremlægge en plan for udbedring af fejlene, men det ligger allerede nu fast, at der ikke kan komme slidlag på vejen inden sommerferien.

Ser med stor alvor på sag

- Afvandingsledninger og dræn har til formål at lede regnvandet væk fra vejen, og det er af stor betydning, at de fungerer optimalt. Ødelagte afvandingsledninger kan nemlig føre til uhensigtsmæssigt store ansamlinger af vand på kørebanen, eller risiko for underminering af vejen. Derfor er det naturligvis noget, som vi ser med stor alvor på, siger stadsingeniør Svend Erik Pedersen fra Aalborg Kommune.

Han siger supplerende, at de fleste reparationer og udskiftninger af afvandingsrørene sandsynligvis kan udføres fra rabatten ind under vejen, men at det formentlig i perioder også vil komme til at genere trafikken. Udgiften til udbedring af fejlene påhviler entreprenøren, og stadsingeniøren forventer således ikke ekstraudgifter til kommunen i denne sammenhæng.

Gebyr refunderes

På grund af den igangværende dialog mellem M. J. Eriksson og Aalborg Kommune kan en ny dato for indvielsen endnu ikke fastsættes. Det planlagte cykel- og motionsløb er arrangeret i samarbejde med Life of Sport og Motionscykelklubben Himmerland. Alle tilmeldte får deres tilmeldingsgebyr refunderet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.