Ina troede, det var nemt at udleje telte – det er det ikke

Planen var, at Grønhøjs Skovtelte skulle åbne igen til foråret. Det har nu lange udsigter

Lange behandlingstider i Teknik- og Miljøudvalget i Rebild Kommune gør det svært for Ina Grønhøj at udleve sine glamping-drømme på permanent basis.

Lange behandlingstider i Teknik- og Miljøudvalget i Rebild Kommune gør det svært for Ina Grønhøj at udleve sine glamping-drømme på permanent basis.

REBILD:Ina Grønhøj skal snart pakke sine telte ned, men om hun får lov til at sætte dem op igen til foråret, er uvist.

Behandlingstiden på at få de godkendelser, hun mangler for at kunne genåbne Grønhøjs Skovtelte, er nemlig usædvanlig lang i Teknik- og Miljøudvalget i Rebild Kommune. Lige nu strækker den sig over to år.

- Det er vanvittigt, at man ikke kan få lov til at udleje fem telte på sin egen grund. Men sådan er loven, siger Ina Grønhøj og henviser til landzonevejledningen under planloven.

Velvilje fra kommunen

Fordi Ina Grønhøj har planer om at udleje sine glamping-telte i mere end seks uger ad gangen, kræver det en udlejningstilladelse.

icon

Det er vanvittigt, at man ikke kan få lov til at udleje fem telte på sin egen grund. Men sådan er loven.

Ina Grønhøj, indehaver af Grønhøjs Skovtelte

Ønsket om udvidelse af åbningstiden i 2021 resulterede i, at Grønhøjs Skovtelte blev placeret under Sommerhusloven, som Bolig- og Planstyrelsen har ansvar for. Der skulle i den forbindelse søges udlejningstilladelse, hvilket Ina Grønhøj fik 11 måneder senere.

Godkendelsen er betinget af flere tiltag, og at virksomheden fremadrettet overholder hotelbegrebet. Udlejningstilladelsen danner grundlaget for at gå videre med de tilladelser, som skal søges hos Rebild Kommune for, at de kan lovliggøre Grønhøjs Skovtelte.

For at det kan lade sig gøre, skal der laves ny lokalplan, et kommuneplantillæg og hentes byggetilladelse. Blandt andet fordi markvejen til glamping-området går gennem naboernes ejendom. 

For Ina Grønhøj og hendes gæster er der heldigvis velvilje til projektet.

- Det er positivt, at Teknik- og Miljøudvalget i Rebild Kommune er gået videre med sagen. Det er jo noget, der kan styrke turismen i området, siger Ina Grønhøj.

- Men at få udlejningstilladelsen tog 11 måneder. Jeg forventer, det her kommer til at tage over to år.

For mange sager

Ina Grønhøjs forventninger til den lange behandlingstid kommer ikke ud af den blå luft.

Det bekræfter Leon Sebbelin, der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i Rebild Kommune.

- Lige nu tager det os faktisk to til to og et halvt år at behandle sådan nogle sager. Selvom vi har ansat flere hænder, får vi stadig mange ønsker og idéer til lokalplaner.

Under normale omstændigheder vil en anmodning som Ina Grønhøjs tage 9-12 måneder for Teknik- og Miljøudvalget at behandle, fortæller Leon Sebbelin.

Den lange behandlingstid på de påkrævede tilladelser er noget, der får Ina Grønhøj til at frygte for Grønhøjs Teltes fremtid.

- Jeg bliver trist til mode ved tanken om, at denne sæson muligvis blev den sidste, hvor jeg kunne tilbyde naturglade besøgende fra hele landet et særligt skovophold i mine gennemsigtige telte.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.