Jobbank for plejepersonale: Aalborg Kommune går i regionens fodspor

Virus kan hurtigt gøre det vigtigt, at der er ekstra hænder på plejehjem samt i hjemmeplejen og handicaptilbud

Fortsætter corona-krisen kan der sagtens blive brug for ekstra hænder i hjemmeplejen og i kommunens tilbud til handicappede. Derfor har Aalborg Kommune - ligesom regionen - oprettet en jobbank. Arkivfoto: Michael Koch <i>Michael Koch</i>

Fortsætter corona-krisen kan der sagtens blive brug for ekstra hænder i hjemmeplejen og i kommunens tilbud til handicappede. Derfor har Aalborg Kommune - ligesom regionen - oprettet en jobbank. Arkivfoto: Michael Koch Michael Koch

AALBORG:Aalborg Kommune forudser, at der kan blive brug for ekstra socialfaglig og sundhedsfaglig arbejdskraft i den aktuelle situation med ny coronavirus. Derfor har man nu oprettet en jobbank, så alle med socialfaglig eller sundhedsfaglig baggrund kan tilbyde sin hjælp.

- Vi står med den største udfordring, vi nogensinde har set i den kommunale sektor, når coronavirussen topper i de kommende uger, og det vil kræve ekstra arbejdskraft. Ældre- og handicapforvaltningen får brug for ekstra hænder, når coronavirussen for alvor får fat, siger direktør i ældre- og handicapforvaltningen Jan Nielsen til en pressemeddelelse.

Der efterlyses både flere fagpersoner til ældreplejen og kommunens tilbud på handicapområdet. Så nu er der oprettet en jobbank, hvor personer med socialfaglig eller sundhedsfaglig baggrund kan tilmelde sig. Det kan være pensionerede socialpædagoger og læger, tidligere sygeplejersker, medicin- og sygeplejerskestuderende, SOSU-medarbejdere eller sundhedspersonale på orlov fra faget.

- Vi får brug for at mobilisere alle kræfter for fortsat at kunne tage vare på vores ældre og udsatte borgere, understreger Jan Nielsen.

Online tilmelding er åben, så alle med en sundhedsfaglig eller socialfaglig baggrund kan tilbyde deres arbejdskraft til kommunens ældre- og sundhedsområder via https://aalborg-assistance.career.emply.com/corona

- Flere har allerede henvendt sig for at tilbyde deres hjælp både via mail og de sociale medier, og vi ved fra andre kommuner og regioner, at løsningen med den online jobbank er hurtig og effektiv, siger Jan Nielsen.

-Man kan sagtens være tilmeldt flere stede, og når vi aktiverer jobbankens tilmeldte, vil alle blive tilbudt en introduktion og kort uddannelse - så de kan varetage opgaverne med sikkerhed for sig selv og borgerne, tilføjer han.

Regionerne og nogle af de større kommuner har de seneste dage lavet tilsvarende løsninger, og Aalborg Kommunes løsning er lavet i samarbejde med dem.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.