Skoleklasse lagt ned: 16 elever og to lærere sendt hjem med corona

Kun to elever fra 4. klasse modtager undervisning på skolen i øjeblikket

Skolen følger anbefalingerne fra Styrelsen for Patientsikkerhed efter et stort udbrud af corona i en 4. klasse. Arkivfoto: Michael Bygballe <i>Michael Bygballe</i>

Skolen følger anbefalingerne fra Styrelsen for Patientsikkerhed efter et stort udbrud af corona i en 4. klasse. Arkivfoto: Michael Bygballe Michael Bygballe

AALBORG:Et større smitteudbrud med corona har ramt 4.b på Gl. Hasseris Skole. 16 ud af 22 elever er smittet, og yderligere fire er sendt hjem, da de er nære kontakter. Kun to elever fra klassen får undervisning på skolen, da de har negative testsvar.

Det er et udbrud, der er gået meget stærkt.

- Vi fik den første melding om en coronasmittet elev i klassen lørdag aften, fortæller skoleleder Jacob Falkner Larsen.

- Derefter har vi straks taget kontakt til Styrelsen for Patientsikkerhed, og vi følger naturligvis deres retningslinjer.

Skolelederen har endnu ikke noget bud på, hvordan smitten er opstået, da man er i gang med opsporingen.

Udover de 16 elever i 4. b er to lærere, der er knyttet til årgangen, også testet positive, ligesom en elev i 6. klasse er ramt af covid-19.

De smittede og deres nære kontakter er alle sendt hjem, og de skal nu testes igen på dag fire og dag seks.

- Derudover har vi taget den forholdsregel, at 4. årgang og 6. årgang holder frikvarter for sig selv. Og alle elever på 6. årgang bliver kviktestet her over middag, siger Jacob Falkner Larsen, der følger udviklingen nøje.

Han udelukker ikke, at der senere kan komme flere forholdsregler, som vi tidligere har set det i forbindelse med epidemien.

- Der er en vis sandsynlighed for, at der vil komme flere smittetilfælde. Indtil videre er det centreret omkring en 4. klasse, men mange elever har jo også søskende, og derudover mødes de på kryds og tværs til fritidsaktiviteter, siger Jacob Falkner Larsen.

- Og derfor følger vi også alle anvisninger, og vi er i tæt dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed. Min opfordring er, at man naturligvis følger rådene fra dem, der har overblik, erfaring og data.

Gl. Hasseris Skole holder løbende forældrene orienteret, ligesom de berørte elever modtager hybridundervisning på nettet.

Jacob Falkner Larsen har pt. ikke noget bud på, hvor mange der er sendt hjem i alt - 779 elever går på skolen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.