Kontrol hele ugen: Forældre og børn tjekket i vintermørket

I hele landet kontrollerer politiet på skoleveje. De tjekker, om der er lys på cyklen, og om mor eller far har sele på

Foto: Lars Pauli <i>Foto: Lars Pauli</i>

Foto: Lars Pauli Foto: Lars Pauli

AALBORG:Reflekserne på politiuniformen blinker igen til bilerne, når de kører forbi Vejgaard Østre Skole.

Der er kaos på vejen foran skolen. Biler, cykler og fodgængere skal allesammen forbi hinanden på den smalle vej. Alle kæmper imod tiden på den frostklare morgen i uge to.

Samtlige børn skal klemmes ind ad den lille dør, inden den gamle skoleklokke ringer ind til første time, som den har gjort så mange gange før.

En far med to børn bagi bilen får nærmest et vildt udtryk i ansigtet, da han ser politikommissær Jan Stagsted fra Nordjyllands Politi stå på fortovet og vinke ham ind.

Faren har hverken glemt sikkerhedssele eller kørt for stærkt, så politikommissæren lader faren fortsætte. Han ser mildest talt lettet ud, som han kører videre.

Sammen med tre kollegaer er Jan Stagsted hele ugen på forebyggende kontrolbesøg hos tilfældige skoler i Nordjylland. Selvom sådan en kontrol kan få pulsen til at stige hos de fleste, er der en god grund til Jan og kollegaerne er taget ud på denne mørke januarmorgen.

Foto: Lars Pauli <i>Foto: Lars Pauli</i>

Foto: Lars Pauli Foto: Lars Pauli

Landsdækkende aktion

Færdselskontrollen i Vejgaard er langt fra den eneste. Rundt omkring i hele landet står betjente klar til at tjekke forældre og børn i morgentrafikken. De tjekker fart, sikkerhedsseler, om mobilen er fremme, mens man kører og lys på cyklen.

Selvom ingen blev taget i at køre for stærkt forbi Vejgaard Østre Skole denne morgen, så kørte 481 bilister for stærkt på skolevejene samme tid sidste år i Nordjylland.

For høje hastigheder er en af de mest hyppige grunde til trafikuheld og ulykker. Derfor fokuserer politiet netop på fart i deres kampagnen, der løber i uge to.

Om forældrene kørte pænt, fordi betjente stod og kiggede på, eller generelt kører pænt er ikke så vigtigt. Nordjyllands Politi forsøger i bund og grund at forebygge uheld og farlige situationer.

Både børn og voksne skal være opmærksomme på, hvordan de er er i trafikken - og være det for fremtiden. Derfor slipper et par børn også med skrækken, da en af Jan Stagsteds kollegaer konstaterer, at der mangler batteri i en baglygte på en større drengs cykel.

– Ingen børn fik bøder i dag, kun enkelte forældre fik bøder for ting som parkering, siger politikommissær Jan Stagsted om dagens aktion. Efter en hektisk halv time er klokken nu lidt over otte, og trafikkaosset er forsvundet som dug fra solen, der begynder at titte frem fra vintermørket.

Foto: Lars Pauli <i>Foto: Lars Pauli</i>

Foto: Lars Pauli Foto: Lars Pauli

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.