Krig amputerer finalestævne i Aalborg

Det Internationale Ishockeyforbund (IIHF) har udelukket HK Gomel fra Hviderusland fra Continental Cup i Aalborg

Garth Murray - cheftræner i Aalborg Pirates, regner med et reduceret spilleprogram ved finalestævnet i Continental Cup i weekenden. Arkivfoto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Garth Murray - cheftræner i Aalborg Pirates, regner med et reduceret spilleprogram ved finalestævnet i Continental Cup i weekenden. Arkivfoto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

AALBORG:Alt var gjort klar til et brag af en weekend, når Aalborg Pirates' nykårede danske pokalmestre i ishockey i den kommende weekend er vært for superfinalen i Continental Cup.

Her jagter nordjyderne klubbens første internationale trofæ og en adgangsbillet videre til Champions League, men mandag aften blev weekendprogrammet amputeret, da Det Internationale Ishockeyforbund IIHF på et hasteindkaldt møde valgte at udelukke alle klub- og landshold fra Rusland og Hviderusland fra samtlige turneringer i IIHF-regi.

Det sker på grund af krigen i Ukraine og Ruslands og Hvideruslands andel i den.

Det betyder, at den hviderussiske klub HK Gomel ikke kommer til Aalborg, hvor de lørdag aften skulle have mødt Aalborg Pirates i Sparekassen Danmark Isarena.

De øvrige klubber i finalestævnet er Saryarka Karaganda fra Kasakhstan og Cracovia Krakow fra Polen.

I en udtalelse fra mandagens møde i IIHF fastslår ishockeyforbundets præsident, Luc Tardif, at suspensionen gælder indtil videre.

I Aalborg kan Pirates-cheftræner Garth Murray endnu ikke sige, hvilke konsekvenser suspenderingen af det hviderussiske hold får.

- Vi afventer flere informationer i de kommende dage, men som det ser ud nu, bliver det en turneringen for tre hold, siger Garth Murray.

Det samme skriver Aalborg Pirates mandag aften på klubbens hjemmeside.

- Vi afventer nærmere detaljer fra IIHF vedrørende ny turneringsform, men vi arbejder nu på en 3-holdsturnering med én enkelt kamp hver aften på fredag, lørdag og søndag, skriver klubben.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.