Mosebrand under kontrol: Hvis det kommer igen, bliver det ikke i denne uge

Nordjyllands Beredskab er ved at gøre sig klar til at forlade Lille Vildmose efter døgnlang indsats

Foto: Jan H. Pedersen

Foto: Jan H. Pedersen

DOKKEDAL:Alt peger på, at den ulmende mosebrand i Lille Vildmose, som Nordjyllands Beredskab har kæmpet for at slukke siden mandag middag i Lille Vildmose, er kommet under kontrol.

Det oplyser indsatsleder indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab Niels Eltzholtz tirsdag eftermiddag.

- Vi er der stadig - men kun for at rydde op. Vi er helt fortrøstningsfulde i forhold til, at det er slukket nu, siger indsatslederen.

Branden startede i et lille læbælte. Den brand blev hurtigt slukket, men det blev ved med at gløde og ulme i mosejorden, der er spagnum. Det gav grimme minder om 2018, hvor brandfolk fra Nordjyllands Beredskab kæmpede i flere uger for at få slukket en lignede naturbrand - dog i et noget større område end denne gang, hvor brandfolkene ret hurtigt fik inddæmmet et område på ca. 250 kvadratmeter ved at grave render rundt om det og derved forhindre den ulmende brand under jordoverfladen i at sprede sig.

Derefter er der ved hjælp af jordspyd blevet fyldt vandt ned i jorden fra et åløb ned i jorden, og det er den indsats, som nu har båret frugt.

Fire brandmænd stod vagt hele natten til tirsdag, og beredskabet har tirsdag holdt øje med, at vandforsyningen gennem jordspyddene fungerede. Nu føler beredskabet sig altså sikker på, at man kan forlade området mede god samvittighed.

- Og så er der sikkert nogle lokale øjne, som holder øje med det. Men hvis der skulle ske noget derude, så bliver det ikke i den nærmeste fremtid. Hverken i morgen eller i denne uge, siger Niels Eltzholtz.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden