Løbsk sejlbåd ramte kulturbro: Det førte til stor udrykning

Mange mennesker fulgte med i redningsaktion på Limfjorden lørdag eftermiddag

Sejlbåden blev indfanget og i første omgang tøjret til en af betonpillerne nær jernbanebroen. Foto: Jan Pedersen

Sejlbåden blev indfanget og i første omgang tøjret til en af betonpillerne nær jernbanebroen. Foto: Jan Pedersen

AALBORG:En løbsk sejlbåd førte lørdag eftermiddag til en større udrykning, der involverede både Nordjyllands Beredskab med redningsbåd, politi, ambulancer og også en redningshelikopter, der dog nåede at blive aflyst.

- Det har blæst lidt mere end lørdag end de seneste dage, og båden havde tilsyneladende fået sig revet løs fra sine fortøjninger. Den var så sejlet ind i kulturbroen, og da alarmen lød, var meldingen, at der muligvis var personer i vandet, så der blev trykket på den store knap, fortæller vagtchef René Kortegaard, Nordjyllands Politi.

Det stod dog hurtigt klart, at der ikke var og ikke havde været personer i vandet. De to personer, der var på den løbske sejlbåd, var stadig ombord på båden, så helikopteren kunne aflyses, og indsatsen kunne koncentreres om at indfange den løbske sejlbåd.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

En privat sejler, Kenneth Madsen, var første mand/båd på stedet, hvor sejlskibet var ramlet ind i kulturbroen.

- Jeg fik trukket båden fri af broen og ud midt i fjorden, hvor skipper på den forulykkede båd mente han kunne komme i havn for egen kraft. Det kunne han så ikke, og beredskabet overtog redningen, forklarer Kenneth Madsen i en mail til nordjyske.dk.

I løbet af den times tid, som redningsaktionen tog, fulgte mange nordjyder med i aktionen inde fra bredden.

Efter Kenneth Madsens først indgriben, lykkedes det senere for beredskabet at få fat i den løbste båd ved en af de betonpiller, der skal forhindre større både i at sejle ind i jernbanebroen, og herfra kunne båden så blive bugseret ind i Vestre Bådelaug igen.

- Vi betragter episoden som et hændeligt uheld, så det får ikke noget efterspil for ejeren af båden, oplyser René Kortegaard.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.