Masseflugten fortsætter: Nu forlanger de svar fra politikerne

Syv procent af eleverne har meldt sig ud af Byplanvejens Skole siden starten af februar. Nu skal politikerne svare på spørgsmål fra de utilfredse forældre

Utilfredse elever og forældre har allerede demonstreret foran Børn- og Ungeforvaltningen i Nørresundby i starten af februar. <i>Arkivfoto: Henrik Bo</i>

Utilfredse elever og forældre har allerede demonstreret foran Børn- og Ungeforvaltningen i Nørresundby i starten af februar. Arkivfoto: Henrik Bo

AALBORG:Den nye skolestrategi for det østlige Aalborg har fået en voldsom modtagelse, efter politikerne fremlagde deres planer for skolerne i starten af februar.

Især sammenlægningen af Byplanvejens Skole og Seminarieskolen har fået utilfredse forældre til at reagere hurtigere end politikerne måske havde forventet.

Allerede efter 17 dage var 17 elever meldt ud af Byplanvejens Skole. Det tal er nu oppe på 31. 

Det betyder, at omkring syv procent af eleverne på Byplanvejens Skole har forladt skolen på lidt over en måned.

Derudover er 13 elever, som stod til at skulle starte på skolen efter sommerferien, ikke længere skrevet op til en plads.

Træt af politikersnak

Daniel Vejrgang Nielsen, der er medlem af skolebestyrelsen på Byplanvejens Skole, håber, at politikerne får øjnene op for forældrenes modvilje.

Han tropper sammen med flere andre forældre op, når der er byrådsmøde mandag.

- Vi er jo blevet opfordret til at deltage i demokratiet, men hver gang vi forsøger, at få en fra Børne- og Undervisningsudvalget i tale, så bliver vi mødt af politikersnak, siger han til Nordjyske.

Daniel Vejrgang Nielsen har efterhånden mistet troen på, at forældrene kan påvirke medlemmerne af udvalget, som alle står bag forslaget om at slå fire skoler sammen til to i det østlige Aalborg.

Derfor håber han, at forældrene ved at møde op til byrådsmødet i dag, kan få de øvrige byrådsmedlemmer i tale.

- Vi vil forsøge at rykke nogle af de øvrige politikere, for de syv i udvalget, har ikke ville interagere med os og lytte til vores argumenter, siger han.

Byrådsmødet

Der er ikke et punkt på dagsordenen om skolestrategien, men Daniel Vejrgang Nielsen fortæller, at forældrene vil få mundtligt svar på i hvert fald to spørgsmål, som er blevet sendt til politikerne.

- Det bliver spændende at høre, hvad de svarer. For de har valgt at gå i en retning, som ikke er for børnenes bedste, siger han.

Byrådsmødet starter mandag klokken 16.00.

Her er Daniels spørgsmål til byrådet

Spørgsmål 1: Børne- og Undervisningsudvalget har valgt at fremsætte et forslag, der ikke er blevet fremlagt af nogen eksperter på området. Hvis vi skal acceptere, at dette ikke er en spareøvelse, eller en effektivisering på området, hvordan skal vi så forstå beslutningen om ikke at gøre brug af den relaterede COWI-rapport, eller ikke at forholde til sig rapporten fra Institut for Menneskerettigheder? Mit spørgsmål er: Hvem er forslaget her til gavn for, hvis samtlige eksperter og al forskning på området siger, at dette ikke er vejen frem, og at det ikke kan være til gavn for børnene? 

Spørgsmål 2: Spørgsmål til Børne- og Undervisningsudvalget Angående “Bæredygtige skoletilbud i det østlige Aalborg”. Vi er blevet bedt om at deltage i demokratiet gennem høringssvar, men når vi udfordrer de pågældende politikere på Facebook, så møder vi enten stilhed, eller måske værre endnu, en vis faktaresistens når vi fremlægger rapporter. Thiessen er citeret d. 24/2 i Ekstra Bladet for at have sagt “Jeg forholder mig overhovedet ikke til den rapport” om den rapport som Institut for Menneskerettigheder har lavet. Mit spørgsmål er: Hvilke argumenter kan så komme i spil og være med til at påvirke?

Kilde: Daniel Vejrgang Nielsen

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.