Ordkraft

Master Fatman bliver mindet på Ordkraft

Kunstnerens pludselige død betyder ændringer på Ordkrafts eksperimenterende Generatorscene - revideret program er på vej

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

AALBORG:Da meddelelsen om at den kendte sanger, DJ, TV-vært og multikunstner Master Fatman var død, indløb, blev der stille på redaktionen bag den store Ordkraft Festival i Aalborg. Først og fremmest fordi et menneske med en stor familie og mange venner pludselig og uventet sov ind i en alder af 53 år, men også fordi Master Fatman skulle have spillet en betydelig rolle under festivalen, der finder sted i dagene 11.-13. april på Kulturcenter Nordkraft i Aalborg.

Master Fatman, som også lød det borgerlige navn Morten Lindberg, skulle alle tre festivaldage være den bærende og gennemgående vært på festivalens eksperimenterende scene, Generatorscenen, hvor han på sin egen og helt unikke måde skulle forløse festivalens overordnede kærlighedstema. Den plan ligger nu i grus, men en ny tager form.

- Generatorscenen fastholder temaet og gør fællesskabet og empatien til en hyldest for Master Fatman og hans kærlighedsbud. Mange spirituelle fællesskaber lever jo videre i den rette ånd, når deres leder dør. Det vil vi sørge for, at den også gør hos os, siger Generatorscenens leder, Jørgen Dissing Nørgaard, som havde et sidste planlægningsmøde med Master Fatman kun et par dage før hans død. Jørgen Dissing Nørgaard går selv ind i rollen som vært på Generatorscenen. Han vil dog på ingen måde forsøge at erstatte ”tykmesteren”, som Fatman yndede at kalde sig selv.

- Det er i sagens natur en umulig opgave, siger Jørgen Dissing Nørgaard.

Pressefoto

Pressefoto

Sammen med projektleder Ove Hesselbjerg og den øvrige redaktion arbejder han på højtryk for at få et nyt program stykket sammen – men stadig et program, der fastholder Master Fatmans tilgang til kærlighedstemaet.

- Visse elementer må vi dog udelade, fordi de var så tæt forbundet med Master Fatmans personlighed, at ingen andre kan overtage dem. Vi er allerede i gang med at finde andre moderatorer til de samtaler, Master Fatman skulle have gennemført, og vi har en række stærke navne i kikkerten, fortæller Jørgen Dissing Nørgaard.

Sammen med projektleder Ove Hesselbjerg og Ordkrafts formand, Jørgen Pyndt, er der i øvrigt truffet beslutning om, at man vil mindes Master Fatman på festivalen. En lang række af de forfattere og andre ordfolk, der er med i dagene 11.-13.april, vil hver især give deres bidrag til et minde om den store kærlighedskunstner i form af personlige oplevelser, digte, anekdoter og andre udtryk, der kan sætte et lyst og værdigt minde for Master Fatman.

De forskellige ændringer i programmet på Generatorscenen og de andre steder, hvor Master Fatman skulle have bidraget til dette års Ordkraft Festival, kan man løbende følge med i på festivalens hjemmeside – www.ord-kraft.dk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.