Militært overvågningsfly på hemmelig opgave over Aalborg

Flyet kredsede rundt over Aalborg i flere timer

Flyverhjemmeværnet råder over to fly af den type, som natten mellem torsdag og fredag kredsede rundt over Aalborg. Her er det søsterflyet, der netop nu er på en international opgave. <i>Foto: Claus Bech/Scanpix</i>

Flyverhjemmeværnet råder over to fly af den type, som natten mellem torsdag og fredag kredsede rundt over Aalborg. Her er det søsterflyet, der netop nu er på en international opgave. Foto: Claus Bech/Scanpix

AALBORG:I nattens mulm og mørke, mens de fleste nordjyder sov trygt i deres seng, var et af Flyverhjemmeværnets overvågningsfly på vingerne over Aalborg.

I flere timer kredsede et Britten-Norman Islander-fly rundt omkring Aalborg, henover den sydlige og østlige del af byen og i området ud mod Nibe.

Flyovervågning viser, at et af Flyverhjemmeværnets fly var på vingerne over Aalborg natten mellem torsdag og fredag. Skærmbilledet er taget klokken 02.25, mens flyet endnu var i luften.

Flyovervågning viser, at et af Flyverhjemmeværnets fly var på vingerne over Aalborg natten mellem torsdag og fredag. Skærmbilledet er taget klokken 02.25, mens flyet endnu var i luften.

Flyet er blandt andet blevet hørt af en del personer mellem klokken et og to i nat.

Hos Hjemmeværnskommandoen bekræfter man, at Flyverhjemmeværnet har haft et fly på vingerne over Aalborg i flere timer natten mellem torsdag og fredag. Men man ønsker ikke at oplyse hvor lang tid flyet var i luften og hvad opgaven gik ud på. 

Hjemmeværnskommandoen henviser til Nordjyllands Politi for yderligere oplysninger. Men hos Nordjyllands Politi har man ingen kommentar til flyet.

Flyvehjemmeværnet råder over to Britten-Norman Islander-fly, der blev indkøbt i 2016, og de er blandt andet spækket med overvågningsudstyr som termiske kameraer og natkikkert.  

Flyverhjemmeværnet hjælper blandt andet Flyvevåbnet og politiet med forskellige opgaver på landjorden, men kan også hjælpe Flyvevåbnet og politiet med blandt andet overvågning og efterforskning fra Flyverhjemmeværnets fly.  

Britten-Norman Islander bliver - udover Flyverhjemmeværnet - benyttet af det engelske militær og politi samt 30 andre militære organisationer på verdensplan.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.