Morten vil give tilliden tilbage til den enkelte

Kommunen skal udvise tillid til de ansatte. Så længe de kender retningen, skal de nok finde de bedste løsninger, mener Morten Thiessen

Spidskandidat for Det Konservative Folkeparti, Morten Thiessen, mener, kommunen bruger for mange ressourcer på unødvendig kontrol. Det vil han gerne gøre op med. Foto: Henrik Louis <i>Foto:Henrik Simonsen</i>

Spidskandidat for Det Konservative Folkeparti, Morten Thiessen, mener, kommunen bruger for mange ressourcer på unødvendig kontrol. Det vil han gerne gøre op med. Foto: Henrik Louis Foto:Henrik Simonsen

Et fungerende erhvervsliv er essentielt for spidskandidat for Det Konservative Folkeparti, Morten Thiessen.

Det er en erfaring, han har taget med sig fra sit virke som leder og ansat i flere nordjyske virksomheder, og det er også grobunden for, at man har råd til at investere i teknologisk udvikling, der skal drive den grønne omstilling, mener han.

Derudover er tillid og ansvar ord, der går igen, når man taler med Morten.

- Overordnede principper giver en fortolkningsfrihed til, at de enkelte medarbejdere kan tage ansvar for at levere en høj grad af faglighed i deres løsninger. Vi skal naturligvis også stå til ansvar for det, vi laver. Det er jo sådan en dejlig ædruelig ting, at når man ved, man selv skal stå indenfor det, man har lavet, så bliver det som regel også temmelig godt.

Hvem er Morten Thiessen

Morten kommer oprindeligt fra Århus - men har boet i Aalborg siden han færdiggjorde uddannelse på nær tre år, hvor han vi i hæren.

Han er 55 år gammel.

Han er gift med Pia og har tre børn i alderen 20 til 28.

Uddannet civilingeniør i energiteknik ved Aalborg Universitet i 1992.

I 2006 har han bygget en HD på.

Morten har 26 års erhvervserfaring i det nordjyske fra både offentlige og private virksomheder: Ammunitionsarsenalet, Hærens Tekniske Tjeneste, A/S Vesta, Aalborg Industries A/S og SBS A/S.

Morten har tidligere stillet op for Det Konservative Folkeparti ved både Folketings- og Europa-Parlamentsvalget.

Mærkesager:

Ældre, syge og handicappede har brug for værdig pleje og respekt for individet.

Grøn omstilling og vækst går hånd i hånd. Vi vil arbejde for reel bæredygtighed.

Vores sundhed er vigtig, og vi skal forebygge med bevægelse.

Vi skal have kortere skoledage og plads til fritid, så der er tid til at være barn.

Færre afgifter giver flere arbejdspladser, det skal være lettere at drive virksomhed i Aalborg.

Der er brug for balance i udviklingen i både Aalborg og omegnsbyerne, vi skal have færre højhuse og mere omtanke.

Morten Thiessen er en af de politikere, der er på vej op og ind i politik. Han føler sig overbevist om, at han nok skal komme ind i byrådet. Foto: Henrik Louis <i>Foto:Henrik Simonsen</i>

Morten Thiessen er en af de politikere, der er på vej op og ind i politik. Han føler sig overbevist om, at han nok skal komme ind i byrådet. Foto: Henrik Louis Foto:Henrik Simonsen

Erfaring fra erhvervslivet

Morten stiller op kommunalvalget, fordi han, ifølge ham selv, har det som alle andre politikere, der stiller op til byrådet.

- Jeg tror, jeg har det samme ønske, som de fleste andre byrådskandidater. Jeg ønsker at gøre vores kommune bedre, og jeg synes også, jeg har lidt at have det i, siger han.

"Lidt at have det i" refererer især til Mortens karriere i erhvervslivet. Han mener, at han skylder at give lidt tilbage for den succes, han har opnået, og han ønsker at give andre de muligheder, han selv har fået.

Morten kommer oprindeligt fra Aarhus, men kom til Aalborg i forbindelse med sin uddannelse som civilingeniør i energiteknik. Her blev han færdig i 1992.

Udover et tre-årigt smut til hæren har han boet i byen, siden han studerede. Efterfølgende har Morten arbejdet i adskillige virksomheder både som ingeniør og som direktør.

- Jeg har jo en del erfaring fra erhvervslivet, også som leder. Derfor har jeg nogle holdninger til, hvordan medarbejdere bedst trives, og hvordan opgaver bedst løses. Det vil jeg mene, jeg har haft en del succes med, og det vil jeg egentlig gerne give videre, siger han.

Tilliden tilbage til den enkelte og slut med unødvendig kontrol

Noget af det, Morten har lært via sit lange arbejdsliv, er at stole på sine medarbejdere og medmennesker, og det har også formet hans tilgang til politik.

Han mener grundlæggende, at kommunen skal finde sin rolle i forhold til borgerne. Det betyder, at kommunen skal være understøttende for borgernes liv.

- Kort sagt skal kommunen levere, ikke regere, siger han.

Det gælder også, når det kommer til kommunens ansatte. Der skal udvises større tillid til den enkelte medarbejder, da han mener, at fagpersoner generelt har en bedre forståelse for deres arbejde, end deres ledere har.

- Overordnede principper giver en fortolkningsfrihed til, at de enkelte medarbejdere kan tage ansvar for at levere en høj grad af faglighed i deres løsninger. Hvis medarbejderne kender retningen, og de kender holdningen til, hvordan man vil have borgerne serviceret, så er de nok i virkeligheden bedre til at finde på de rigtige løsninger end et tilfældigt byrådsmedlem, siger han og uddyber.

- Det er sagt i respekt for, at der bliver lavet et kæmpe stort arbejde fra kommunens side i at levere nogle vigtige ydelser og visiteret til andre, som bliver leveret af en tredjepart. Og den del kommer jo aldrig til at forsvinde. Men jeg tror godt, det kan gøres både bedre og billigere og på en måde, hvor medarbejderne bliver mere tilfredse.

Morten tror på, at fagpersonerne ved bedre end politikerne, når de skal udføre deres arbejde. Der skal være klare rammer, men man skal udvise tillid, når arbejdet skal udføres. Foto: Henrik Louis <i>Foto:Henrik Simonsen</i>

Morten tror på, at fagpersonerne ved bedre end politikerne, når de skal udføre deres arbejde. Der skal være klare rammer, men man skal udvise tillid, når arbejdet skal udføres. Foto: Henrik Louis Foto:Henrik Simonsen

Et opgør med bureaukratiet - for alvor

Et af de steder man ville kunne spare tid og kræfter, er når det kommer til bureaukratiet. Spørger man Morten om én ting, han ville ændre i byrådet, hvis han kunne, er det et opgør med lige netop det.

- Så ville jeg tage alle regler, som ikke bunder i love og retskrav og sende dem igennem oprydningsmaskinen. Sådan vil det kun være dem, der er nødvendige, der kan bestå. Jeg tror, vi bruger rigtig mange ressourcer på unødvendig kontrol, siger Morten Thiessen.

Han ønsker grundlæggende et forpligtende fællesskab, uden at det går ud over friheden for den enkelte.

- Min erfaring er, at folk er meget ansvarlige og samvittighedsfulde. Den største opgave består sådan set i at sikre, at de hele tiden er fagligt kompetente til at løse deres opgaver, så skal resten sådan set nok gå.

Teknologien skal drive den grønne omstilling

Et ud af mange emner, der fylder meget for Morten Thiessen og Konservative, er den grønne omstilling. Han tror på, at teknologien skal bære udviklingen.

- Jeg synes, det er spændende, at vores borgmester siger, vi skal være europamestre i grøn omstilling, når man kan se, at det eneste, vi rigtigt har rykket på, er, at vi har købt et kulfyret kraftværk, som stadigvæk brænder kul. Det var nogle rigtig, rigtig gode penge, som vi kunne have brugt til grøn teknologi i stedet for, og jeg mener, det er den vej vi skal gå, siger han og fortsætter.

- Målrettede investeringer i varige forbedringer af energiaftrykket i kommunen er vejen at gå.

Generelt mener Morten Thiessen, at man skal se langsigtet, når man driver politik. Derudover er det vigtigt for ham, at man tænker i investeringer, der er rentable, og at man har et erhvervsliv, der fungerer. Ellers er der ikke råd til grøn omstilling.

Det er en af årsagerne til, at han er tilhænger af en 3. Limfjordsforbindelse.

- Hvis ikke man sørger for, at vi stadigvæk er et rimeligt effektivt erhvervsliv, der stadigvæk kan komme frem og tilbage, så bliver der ikke råd til det. Som forretningsmand er jeg jo vant til at tænke i løsninger, hvor der også er en positiv økonomisk vinkel. Det, som mange glemmer, er, at der skal jo stadigvæk ligge en relativ kraftig økonomisk muskel til at kunne betale for alle de her nye teknologier, siger han og fortsætter.

- Derudover er det jo ikke motorvejen, der er problemet. Det er det, der kører på den. Hvis vi har el-biler, eller biler der kører på E-Fuel til at passere den motorvej, er der for det første ingen emissioner, og for det andet er der også et betydeligt lavere lydtryk fra dem.

Selvom Morten Thiessen er uddannet civilingeniør, har han et særligt ømt punkt for socialområdet. Her tror han, at tanker om tillid og ansvar kan være virkelig frugtbare. Foto: Henrik Louis. <i>Foto:Henrik Simonsen</i>

Selvom Morten Thiessen er uddannet civilingeniør, har han et særligt ømt punkt for socialområdet. Her tror han, at tanker om tillid og ansvar kan være virkelig frugtbare. Foto: Henrik Louis. Foto:Henrik Simonsen

En teknikker med tanke på socialområdet

Morten Thiessen spår et godt valg for Det Konservative Folkeparti. Han føler sig overbevist om, at han kommer ind, og han tror på, at de kommer ind med mere end ét mandat.

Han er ikke bleg for at fortælle om sine ønsker om sin og Konservatives fremtid i politik.

Til spørgsmålet om hvorvidt han tror på en rådmandspost, siger han:

- Selvom man skulle tro, at en ingeniør ville synes, at den tekniske forvaltning ville være fantastisk, så tror jeg faktisk, at de har rigeligt med teknikere i forvejen. Hvis man bare kan give en politisk vision, så skal de nok være i stand til at følge den, og det behøver man altså ikke være enten rådmand eller udvalgsformand for at kunne sige noget om, siger han.

I stedet er det på socialområdet, at han tænker, han ville kunne gøre den store forskel. Ifølge ham kan vi benytte ressourcerne på ældreområdet bedre. Her vil han arbejde for, at ældre, syge og handicappede får en værdig pleje, og at der er respekt for individet.

- Alle rigtige politikere vil helst være borgmestre eller statsministre. Og det kan godt være, det ikke lige bliver i denne her omgang. Men det der ligger mest på hjertet og ikke så meget på ingeniør-hjernen, det er nok på social-området, siger og uddyber.

- Der tror jeg, at tankerne om tillid og ansvar kan være virkelig frugtbare.

For at styrke deres politiske ambitioner har de indgået i et valgforbund med Liberal Alliance og Kristendemokraterne.

- Det er i virkeligheden mere end et valgforbund i teknisk forstand. Det er mere en politisk alliance, siger han og fortsætter.

- Vi har nogle fælles takter i forhold til familiepolitik, som vi jo ved, også er meget vigtigt for de andre partier. Her står vi omtrent samme sted, og vi har også nogle fælles holdninger til, at vi synes, at private leverandører skal have en chance.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden