Zoologisk have

Ny isbjørn fik varm velkomst: Parrede sig med hun efter bare en time

Aalborg Zoo har igen to voksne isbjørne i anlægget

Foto: Aalborg Zoo

Foto: Aalborg Zoo

AALBORG:Aalborg Zoo har fået en ny isbjørn. Det er en han, som hedder Nord og som kommer fra Københavns Zoo. Han ankom torsdag eftermiddag, og han fik en særdeles venlig modtagelse af havens isbjørnehun Malik. De to isbjørne havde kun været sammen en times tid inden de parrede sig første gang.

2
Foto: Aalborg Zoo Foto: Aalborg Zoo

Foto: Aalborg Zoo

Timingen for Nords ankomst er da også helt perfekt, for Malik har vist tydelige tegn på, at hun er træt af at være single. Hun har lige forladt sine unger, der er blevet to et halvt år gamle og dermed store nok til at klare sig selv.

- Når moderen trækker sig væk fra ungerne, er det tegn til, at hun er på vej i brunst og klar til at parre sig igen, siger dyrepasser Frank Thomsen i en pressemeddelelse fra Aalborg Zoo.

Håbet er, at Malik bliver drægtig og får unger senere på året. Og efter det første møde, er der bestemt grund til at tro på at det lykkes.

- Det er vigtigt for dyrenes trivsel, at de har mulighed for at parre sig og opfostre unger. Yngelpleje er en stor del af dyrenes naturlige adfærd, som vi prioriterer meget højt, så nu kan vi bare håbe og krydse fingre, siger Frank Thomsen.

Nord er 13 år gammel og kommer altså fra København Zoo, hvor han i 2018 blev far til en unge. Maliks to store unger bliver i Aalborg Zoo indtil efteråret, hvor det er planen, at de skal flytte til en belgisk zoo

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.