Ny redegørelse: Der har ikke været nogen Aalborg-film

Nu slår kommunaldirektør fast, kommunen vurderer, at omtalt reklamefilm slet ikke findes

Kommunaldirektør Christian Roslev skriver nu i ny redegørelse, at kommunen vurderer, omdiskuteret reklamefilm slet ikke findes. Arkivfoto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Kommunaldirektør Christian Roslev skriver nu i ny redegørelse, at kommunen vurderer, omdiskuteret reklamefilm slet ikke findes. Arkivfoto: Lars Pauli Lars Pauli

AALBORG:- Samlet set er det derfor Aalborg Kommunes vurdering, at der ikke har været produceret en særskilt film om Aalborg.

Det fortæller kommunaldirektør Christian Roslev i en ny redegørelse fredag. Redegørelsen kommer efter der har været meget fokus på den aftale, som kommunen indgik med 2E Group, da tv-programmerne Nybyggerne skulle sendes fra byen.

I 2017 betalte Aalborg Kommune nemlig 100.000 kroner til 2E Group for aftalen. 2E Group var gennem selskabet 2E Bolig sponsor på tv-programmerne.

Der har tidligere lydt forskellige meldinger om, hvad kommunen egentlig betalte for. Kommunen har tidligere selv fortalt, de købte en slags reklamefilm om kommunen, mens direktør i 2E Group, Jesper Skovsgaard, forklarede at kommunen også betalte for, at tv-programmet i det hele taget skulle optages i kommunen.

Trods fredagens redegørelse, der yderligere forsøger at klarlægge sagen, er der stadig en del ubesvarede spørgsmål omkring den aftale, kommunen indgik med 2E Group omkring Nybyggerne. Det skyldes manglende journalisering og dokumentation, slår redegørelsen fast.

- Den manglende journalisering af aftalen medfører samtidig, at indhold heri, herunder de krav Aalborg Kommune måtte have stillet til den eksponering, der betales for og hvilken form eksponeringen skulle have, heller ikke kan dokumenteres, skriver kommunaldirektøren.

Det er dog kommunens opfattelse, at den for de 100.000 kroner fik eksponering "som en integreret del af programmerne", forklarer kommunaldirektøren.

Kender ikke til nogen aftale

Både TV 2 og produktionsselskabet Metronome Productions har fredag afvist over for Frihedsbrevet, at de kender til nogen markedsføringsaftale med Aalborg Kommune.

At nogen betaler for markedsføringen i, at Nybyggerne skal optages et bestemt sted, skete dog også året efter optagelserne i Aalborg, som Nordjyske tidligere har skrevet.

Da optagelserne foregik i Hedehusene, indgik det delvist kommunalt ejede selskab NærHeden P/S også en aftale med 2E for markedsføringen i, at Nybyggerne skulle foregå hos dem.

Det bekræftede direktør for NærHeden P/S, Ole Møller, over for Nordjyske. Ifølge ham betalte de i sin tid mere end 100.000 kroner.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.