Overblik over Mia-sagen: Det ved vi, og det mangler vi svar på

Det tragiske fund af ligdele i Dronninglund Storskov var et gennembrud i efterforskningen

Foto Jan Pedersen

Foto Jan Pedersen

AALBORG/DRONNINGLUND:Politiet fik torsdag eftermiddag et gennembrud i sagen om den forsvundne Mia Skadhauge Stevn.

Dele af et menneskelig blev fundet i Dronninglund Storskov, og politiet er sikre på, at der er tale om Mia.

Dermed blev de seneste fem dages frygt for, at 22-årige Mia Skadhauge Stevn havde været udsat for en forbrydelse, virkelige. Den 22-årige forsvandt søndag morgen, efter hun satte sig ind i en bil på Vesterbro i Aalborg klokken 06.09.

To mænd fra henholdsvis Flauenskjold og Østervrå er sigtet for drabet på Mia. En af dem blev torsdag varetægtsfængslet, mens den anden blev løsladt. Han er dog fortsat sigtet.

Der venter stadig et stort efterforskningsarbejde for politiet, der har arbejdet i døgndrift siden søndag aften, hvor Mia blev meldt savnet.

Og efter fundet af ligdele, er der stadig en række spørgsmål, der mangler af blive besvaret.

Det ved vi

- 22-årige Mia Skadhauge Stevn forlod Jomfru Ane Gade omkring klokken 06, efter at have været i byen med en veninde.

- Hun gik ad Ved Stranden og Borgergade til Vesterbro, hvor hun stillede sig ud for busstoppestedet ved nummer 99

- Klokken 06.09 holdt en mørk bil ind ved hende, og hun steg kort efter ind i bilen. Siden har Mia været forsvundet.

- Onsdag klokken 11.20 blev to 36-årige mænd fra Østervrå og Flauenskjold anholdt og sigtet for at have dræbt Mia. På den ene adresse finder man den bil - som politiet mener samlede Mia op søndag morgen.

- Der er umiddelbart ikke noget der tyder på, at Mia har kendt de to mistænkte på forhånd.

- Der er tale om en sort VW Golf 2,0 TDI fra 2015 med papegøjenummerplader. En bil, som politiet stadig er interesseret i at få informationer om fra offentligheden.

- Politiet afspærrede onsdag de to 36-årige mænds bopæle samt et sommerhus i Saltum.

- I løbet af torsdagen blev der fortaget en række undersøgelser på de mistænkes adresser samt forskellige andre steder i Vendsyssel i takt med at politiet fandt spor at gå efter.

- Især et skovområdet i Hammer Bakker og et område i Dronninglund Storskov var omdrejningspunkt for massive undersøgelser hele torsdag.

- Torsdag blev de to 36-årige fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for drab. Efter fire timer blev den ene dog løsladt, mens den anden blev varetægtsfængslet i fire uger.

- Anklageren kærede løsladelsen af den ene mand.

- Sidst på eftermiddagen torsdag fandt politiet så dele af et lig i Dronninglund Storskov. Politiets klare formodning er, at der er tale om Mia.

- Der er også fundet spor efter Mia omkring Sulsted Kirkevej i Hammer Bakker.

- Politiets efterforskning peger i retning af, at Mia har befundet sig i Hammer Bakker kort tid efter, hun blev samlet op på Vesterbro. Politiet mener, at hun har været der mellem klokken 06.30 og 07.30 søndag morgen.

Det mangler vi svar på

Det mangler vi at få svar på:

- Politiet efterforsker stadig massivt for at finde ud af, hvad der skete med Mia. Blandt andet undersøges der i Dronninglund Storskov, og retsmedicinere og teknikere skal fastslå den endelige dødsårsag

- Hvorfor gik Mia ind i bilen søndag morgen? Mia tager normalt bussen hjem, og beskrives som en person, der aldrig ville sætte sig ind en fremmed bil.

- Har Mia en relation til de to mænd? Umiddelbart er der ikke noget der tyder på, at de sigtede mænd kendte Mia, men det er noget af det, politiets efterforskning skal afklare.

- Hvem er de to mænd? Det helt store spørgsmål er selvfølgelig, om de to mænd kunne have haft et motiv til en forbrydelse, som de nu er sigtede for.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.