Per vil gøre en forskel for Aalborg Kommune - ikke kun Aalborg

Per Pallisgaard Nielsen fra Danmarks Vision vil sætte fokus på oplandsbyerne. Han mener, de bliver overset i byrådet til fordel for Aalborg by.

Per Pallisgaard vil kæmpe for, at oplandsbyerne får en større stemme i byrådet. Foto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Per Pallisgaard vil kæmpe for, at oplandsbyerne får en større stemme i byrådet. Foto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

Oplandsbyerne omkring Aalborg bliver glemt, når der er forhandlinger i Aalborg Byråd.

Sådan er opfattelsen i hvert fald hos Danmark Vision, der ønsker, at byerne udenfor Aalborg bliver styrket og prioriteret, når der tages beslutninger i byrådet.

Selv kommer medstifter og spidskandidat for Danmarks Vision, Per Pallisgaard fra Vodskov.

- Aalborg Byråd laver for mange prestigeprojekter, der kun tilgodeser borgerne i Aalborg. Vi vil da også gerne have lys på cykelstierne og vedligeholdelse af parkerne herude. Vi vil da også gerne have et plejehjem, siger spidskandidat for Danmarks Vision, Per Pallisgaard Nielsen med reference til oplandsbyerne.

Man har trods alt større indflydelse via byrådet, end man har, hvis man står udenfor og råber, siger Per Pallisgaard Nielsen, om en af årsagerne til, at han stiller op i politik. Foto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Man har trods alt større indflydelse via byrådet, end man har, hvis man står udenfor og råber, siger Per Pallisgaard Nielsen, om en af årsagerne til, at han stiller op i politik. Foto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

Hvem er Danmarks Vision?

Danmarks vision blev dannet i 2019.

Partiet er stiftet af 19 tidligere Venstre-medlemmer.

Oprindeligt ville de være et landsdækkende parti, hvilket stadig er planen på sigt.

Foruden Aalborg ville de stille op i Roskilde og Ikast-Brande. I dag er det kun Aalborg-afdelingen, der stiller op til Kommunalvalget.

I Aalborg er de opstillet som partiliste, som liste L. - Her er de i valgforbund med Dansk Folkeparti.

De bryster sig af at være et troværdigt parti, der vil kæmpe for det samme før, under og efter et valg.

Mærkesager

- En styrket ældrepleje ved hjælp af bedre arbejdsforhold for SOSU- og assistentmedhjælpere. Der skal også være tid til snak med de ældre - eventuelt over en kop kaffe.

- Et styrket opland. De ønsker at være oplandsbyernes stemme. Der er meget fokus på Aalborg by og for lidt fokus på de omliggende byer i kommunen, mener de.

- Et styrket handicapområde bl.a. i form af et opgradering af STU-uddannelserne. Der afsættes ikke penge nok på området.

Kilde: Danmarks Vision

Stiftet af borgere for borgere

Danmarks Vision blev dannet i 2019 af 19 afstikkere fra Venstre i forbindelse med formandsopgøret i partiet. De følte sig overset af Venstres øverste ledelse.

De er liberalt parti, som ifølge dem selv har borgerne i centrum og ønsker at arbejde hen over midten og få flere erfarne erhvervsfolk i folketinget og i landets byråd og kommunalbestyrelser.

- Jeg tror, at dem der stemmer på Danmarks Vision, er folk, der ønsker, at der skal ske noget nyt, og at der komme nye kræfter ind. Jeg tror, at dem der har siddet i byrådet, har siddet for længe, og jeg tror ikke, det har været positivt for Aalborg med et absolut flertal til Socialdemokratiet, siger Per Pallisgaard Nielsen.

Generelt har Per Pallisgaard og hans partifæller en generel utilfredshed med den måde, der bliver drevet politik på i dag.

- Jeg synes ikke, der er nogen af de partier, der er i øjeblikket, som jeg ønsker at stemme på. Derfor kunne jeg lave mit eget parti, eller også kunne jeg lade være med at stemme. Der har jeg så valgt at gøre det første. Man har trods alt større indflydelse via byrådet, end man har, hvis man står udenfor og råber, siger han.

Udover at få en stemme i byrådet er partiet ved at indsamle vælgererklæringer i håbet om at kunne stille op til folketingsvalget.

Per Pallisgaard Nielsen sammen med den anden stifter af partiet Danmark Vision, Marianne Aagaard, foran Ældre- og Handicapforvaltningen i Vodskov. <i>Foto: Henrik Bo</i>

Per Pallisgaard Nielsen sammen med den anden stifter af partiet Danmark Vision, Marianne Aagaard, foran Ældre- og Handicapforvaltningen i Vodskov. Foto: Henrik Bo

Oplandsbyernes stemme i byrådet

Først og fremmest vil de være oplandsbyernes stemme i byrådet.

Per Pallisgaard Nielsen, som selv bor i Vodskov, og han mener, at de ligesom det øvrige opland for tit bliver overset, når der skal tages politiske beslutninger.

- Vi har en følelse af, at hver gang der skal besluttes noget i byrådet, så er det altid noget, der handler om Aalborg.

Et eksempel på det er de ti nye plejehjem, der skal bygges i Aalborg Kommune, mener han.

- Hvorfor bliver der ikke bygget flere plejehjem ude på landet, så vi kan få nogle arbejdspladser herud? Det er endnu et eksempel på, at oplandsbyerne ikke bliver prioriteret nok, siger han.

Ifølge Per Pallisgaard Nielsen er det også en af årsagerne til, at de er gået i valgforbund med Dansk Folkeparti.

- De har også tilkendegivet, at de ønsker at styrke oplandet, og derfor går en stemme på os ikke til spilde, selvom vi ikke bliver valgt ind.

Lys på cykelstierne på landet

Et eksempel på hvor Danmarks Vision føler sig overset, er i snakken om lys på cykelstierne. Her har de som mærkesag at få mere tryghed og sikkerhed i form af mere belysning på cykelstierne uden for byen.

Konkret har de nogle forslag til, hvordan man kunne forbedre det i Vodskov-området.

- Vi har jo fået en cykelsti mellem Grindsted og Uggerhalne. Men den er meget mørk at færdes på i særdeleshed i vinterhalvåret. Derfor ønsker vi, at der kommer lys på cykelstien, siger Per Pallisgaard og fortsætter.

- Man hører konstant om en ny cykelsti eller lys på en cykelsti inde i Aalborg by, som skal være tryghedsskabende. Hvad med os herude? Vi ønsker da også mere tryghed og sikkerhed.

Derfor mener han også, at man bør kigge på en ny cykelsti ved Tingvejen, der forbinder Vodskov og Vestbjerg.

- Der bliver jo bygget nye lejligheder efter Tingbakken, så derfor må vi forvente en øget trafik på denne strækning. Det gælder også på cykelstien. Derfor skal vi naturligvis også have lys, så folk herude kan få den samme følelse af tryghed, og at de bliver taget seriøst.

Per Pallisgaard Nielsen fra Danmark Vision vil kæmpe for, at der ikke kun kommer lys på cykelstierne inde i Aalborg by, men også ude på landet. Foto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Per Pallisgaard Nielsen fra Danmark Vision vil kæmpe for, at der ikke kun kommer lys på cykelstierne inde i Aalborg by, men også ude på landet. Foto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

Nej tak til vindmøller og Energipark

Per Pallisgaard Nielsen er modstander af aftalen om flere vindmøller, og han ønsker at arbejde for en anden placering af vindmøllerne i forbindelse med Energipark Aalborg.

- Vi har allerede flere vindmøller omkring Vodskov. Vi skal ikke have flere og slet ikke 150-170 meter høje Vindmøller, siger han.

Udover at han ikke mener, de skal ligge et sted, hvor de generer befolkningen, har han en modstand imod de sundhedsmæssige risici, der kan være forbundet med vindmøllernes placering.

- Det, der er problemer med de vindmøller, er, at de udsender både lavfrekvent støj og infralyd, som kan påvirke langt ud, siger han og uddyber.

- Hvis man ved, at det her faktisk kan være sundhedsskadeligt, skal man jo ikke placere dem i nærheden af bebyggelse. Det gælder både for folk, der bor i området og de virksomheder, der er i nærheden.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.