Bombetrussel: Ekstra bombehunde indkaldt - Friis og hovedbibliotek er genåbnet

Omfattende efterforskning er i gang. Nordjyllands Politi opfordrer alle til at holde sig i ro

Foto: Claus Søndberg

Foto: Claus Søndberg

AALBORG:Nordjyllands Politi har igangsat en større efterforskning efter den bombetrussel som torsdag morgen blev rettet mod Techcollege i Aalborg og Aalborg Tekniske Gymnasium.

- Vi har afspærret alle de bygninger, hvor uddannelsesinstitutionerne holder til. Vi er i gang med en ret omfattende efterforskning. Derfor er vi massivt til stede flere steder i byen, sagde politiinspektør Ole Kristensen på et pressemøde torsdag formiddag foran Utzon Centret i Aalborg.

Klokken 10.00 kaldte Nordjyllands Politi til pressemøde foran Utzon Center i Aalborg. Politiinspektør Ole Kristensen og uddannelsesdirektør på Tech College Rikke Palmgren redegjorde for situationen. Foto: Claus Søndberg

Klokken 10.00 kaldte Nordjyllands Politi til pressemøde foran Utzon Center i Aalborg. Politiinspektør Ole Kristensen og uddannelsesdirektør på Tech College Rikke Palmgren redegjorde for situationen. Foto: Claus Søndberg

Truslen blev sendt i en mail til skolens ledelse. Herefter anmeldte skolen bombetruslen til politiet. Ole Kristensen vil ikke ind på, hvad der konkret står i mailen.

- Vi vurderer alvoren af bombetrusler fra gang til gang. Der er ikke noget i mailen, der indikerer, at vi ikke skal tage det her meget alvorligt, siger han.

En ammunitionsrydder stod klar til at rydde en eventuel bombe. Foto: Claus Søndberg

En ammunitionsrydder stod klar til at rydde en eventuel bombe. Foto: Claus Søndberg

Ole Kristensen kalder truslen for meget overordnet, og derfor har politiet helgarderet sig ved at afsøge alle adresser, der hører under Tech College i Aalborg.

- Vi leder efter mulige spor i bygninger, hvor både politifolk og politihunde er i fuld gang. Det kommer til at tage lang tid at undersøge alle lokationer, siger Ole Kristensen.

Tech College har også en afdeling i Hobro, men da institutionen i dag holder lukket af andre årsager, er politiet ikke til stede der. Området er dog blevet afspærret, oplyser pressekontakten hos Nordjyllands Politi.

Nordjyllands Politi ved endnu ikke, hvem der står bag bombetruslen.

- Vi ved ikke på nuværende tidspunkt, hvem der har sendt truslen. Vi er i fuld gang med de tekniske undersøgelser i forsøget på at finde frem til afsenderen af mailen, oplyser politiinspektøren.

Han opfordrer alle borgere til at holde sig i ro og følge politiets anvisninger på stederne.

På alle de berørte lokationer er der ingen undervisning i dag torsdag.

Hovedbibliotek blev evakueret

Aalborg Bibliotekerne skrev kort før kl. 12, at hovedbiblioteket ved Friis var blevet evakueret. Det bekræftede pressekontakten ved Nordjyllands Politi.

Her klokken 14.30 kan Nordjyllands Politi dog fortælle på Twitter, at politiet er færdige med at undersøge Nyhavnsgade 14, herunder Friis.

Det betyder, at der nu igen er adgang til Friis og hovedbiblioteket. Nyhavnsgade er ligeledes åbnet for trafik.

Politiets bombehunde er sat på arbejde, og Nordjyllands Politi har ligeledes rekvireret EOD, Forsvarets sprængstofberedskab, til opgaven med at undersøge skolens adresser.

Der er desuden indkaldt ekstra bombehunde fra København, oplyser pressekontakten.

- Truslen går ikke på en konkret adresse. Derfor arbejder vi systematisk og bredt. Vi gennemgår alle de relevante adresser, forklarer politiinspektør Ole Kristensen om det politifaglige arbejde, man lige nu er i gang med.

- Føles lidt alvorligt nede i maven

Nordjyllands Politi arbejder fortsat på en række adresser i Aalborg, som hører til TECHCOLLEGE, herunder Aalborg Tekniske Gymnasium, siden skolens ledelse tidligt i morges modtog en bombetrussel pr. mail.

Uddannelsesdirektør på Tech College Rikke Palmgren var den første, der så mailen med bombetruslen, da hun mødte ind torsdag morgen. Hun kontaktede straks politiet.

- Jeg blev forskrækket og håbede virkelig ikke, det var noget, der skulle blive til alvor, siger Rikke Palmgren.

Rikke Palmgren håber på, at eleverne kan komme i skole igen allerede fredag morgen.

- Vi gør det, politiet anbefaler os at gøre. Men vi håber, at vi kan møde ind i morgen. Så skal vi have en snak med vores lærere og elever om situationen.

- Og vi vil være mere opmærksomme i den nærmeste fremtid. For det føles lidt alvorligt nede i maven, siger Rikke Palmgren.

Tv-indslag fra 24NORDJYSKE:

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.