Fire anholdte efter anmeldelse om skyderi i Aalborg

Politiet var torsdag aften massivt til stede i det centrale Aalborg 

Muligt skud i Nørregade/Løkkegade midt i Aalborg. <i>Foto: Jan Pedersen</i>

Muligt skud i Nørregade/Løkkegade midt i Aalborg. Foto: Jan Pedersen

Opdateret med nye oplysninger fra Nordjyllands Politi omkring anholdelser og efterforskningen

AALBORG:Politiet var torsdag aften massivt til stede omkring Nørregade og andre gader i Aalborgs midtby.

Det skete, efter flere borgere mente at have hørt skud i Nørregade og derfor ringede 112. 

Politiet modtog anmeldelsen klokken 21.24.

- Vi er massivt tilstede og undersøger, hvad der er sket dernede, sagde vagtchefen kort efter.

Der skulle angiveligt være hørt ét skud i området omkring Kjellerups Torv, hvor Nørregade løber ud i Østerbro og Løkkegade. Herefter er der set en mørk Audi, der kørte hurtigt væk fra området i retning mod Øgadekvarteret.

Fire unge anholdt

Kort efter midnat oplyste vicepolitiinspektør Lasse Kragh i en pressemeddelelse fra Nordjyllands Politi, at fire unge mænd var blevet anholdt i forbindelse med episoden.

- Vi sendte straks styrker til området for at undersøge omstændighederne omkring denne mulige afgivelse af skud nærmere, siger Lasse Kragh.

De fire mænd var i nærheden af gerningsstedet, og politiet har en formodning om, at de har været involveret i episoden. Politiet er også i kontakt med personerne i bilen, der kørte fra stedet, oplyser vicepolitiinspektøren.

Ingen tilskadekomne

Der er ingen meldinger om tilskadekomne personer. 

De fire anholdte mænd er alle kendt af Nordjyllands Politi, og den foreløbige efterforskning tyder på, at der er tale om en pludselig opstået intern uoverensstemmelse, som har udviklet sig.

Politiet skal foretage en lang række undersøgelser i området som vidneafhøringer, tekniske undersøgelser og søgning med hunde efter spor.

- Vi tager det alvorligt

- Borgerne i området har ingen grund til bekymring. Vi er massivt til stede i hele området, og vi er skredet til anholdelse af mistænke. Vi tager det her alvorligt, og selvom alle omstændighederne ikke er fuldt belyst, så accepterer vi ikke utryghedsskabende adfærd i det offentlige rum, og er der tale om skudafgivelse så er det helt uacceptabelt, siger Lasse Kragh.

- Vi har foreløbigt vurderet, at der er grundlag for at sigte de anholdte personer for vold. Mere kan vi ikke, af hensynet til vores videre efterforskningsskridt, udtale os om i øjeblikket, siger Lasse Kragh.

Politiets jurister vurderer fredag morgen, om de fire anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Ingen patronhylstre

Politiets foreløbige efterforskning peger dog på, at der ikke er afgivet skarpe skud. Politiet har hverken fundet patronhylstre eller skydevåben.

Et stort område i Aalborg var afspærret sent torsdag aften. Det gælder Løkkegade, Nørregade og et stykke af Østerbro ned til krydset ved Kjellerupsgade.

Politiet var tilstede med adskilliges patruljebiler, og hundepatruljerne var i området for at lede efter spor.

Øget patruljering fredag

- Politiets indsats omkring gerningsstedet er stort set afsluttet, og derfor er politiets patruljer trukket ud af området til andre opgaver, og Nordjyllands Politi er følgelig mindre synlige i området, lød det i en pressemeddelelse fra Nordjyllands Politi ved 02-tiden natten til fredag.

Dog vil der være en øget tilstedeværelse af uniformerede patruljer i området og indre by i løbet af fredagen, er beskeden fra politiet.

Vidne hørte højt smæld

Nordjyske har talt med et øjenvidne, som ønsker at være anonym. Han fortæller, at han ved 21-tiden hørte råb og en bil komme kørende, efterfulgt af et stort brag.

- Min første tanke var, at der var kørt en galt lige udenfor, fordi det var sådan et højt smæld, siger han.

Kort efter hørte han en bil køre væk - formentlig fra Løkkegade i retning mod Danmarksgade, fortæller han og tilføjer, at han dernæst så en mand løbe i modsatte retning fra Løkkegade mod havnefronten.

På et splitsekund

- Det sker på et splitsekund. Det er indenfor to sekunder, siger han.

Øjenvidnet fortalte, at der ved 23-tiden fortsat var meget politi i området.

- Lige nu virker det til, at de går rundt og bruger hundene rigtigt meget. Hundene er i hvert fald i gang med at snuse, og det foregår primært omkring Løkkegade, fortalte vidnet sent torsdag aften.

Redaktionen er bekendt med øjenvidnets identitet.

Hvis du har set noget i forbindelse med sagen, vil Nordjyllands Politi gerne kontaktes på telefon 114.

Muligt skyderi i Aalborg midtby

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.