Politi massivt til stede til karneval - adskillige kameraer overvåger hele ruten

Nordjyllands Politi vil igen i år prioritere et tårnhøjt sikkerhedsniveau til Aalborgs største folkefest

Arkivfoto: Martin Damgård

Arkivfoto: Martin Damgård

AALBORG:Weekenden byder på Aalborg Karneval, og igen i år vil den store fest blive pakket ind i et stort sikkerhedsberedskab. Men egentlig håber vicepolitiinspektør Poul Severinsen, at politiet kommer til at spille en meget lille rolle til festen.

- Forhåbentlig bemærker karnevalsdeltagerne os så lidt som muligt. Det handler om, at vi skal være klar til at rykke, hvis det er nødvendigt, siger han.

Når 80.000 fulde karnevalsdeltagere slår sig løs, resulterer det ofte i, at nogle ryger i totterne på hinanden. Politiet holder derfor skarpt øje med voldsepisoder.

- Allerhelst skal vi komme det i forkøbet ved at være de rigtige steder og ved de rigtige grupper af karnevalsdeltagere. Vi ved jo godt, hvem det er, der ofte kan volde os lidt problemer, siger Poul Severinsen.

Holder øje på video

Hvis politiet på gaden skulle overse en voldsepisode, er der heldigvis råd. Politiet har sat adskillige kameraer op på hele paraderuten, og de vil blive akkompagneret af en helikopter, der vil overvåge festlighederne fra luften.

- Der er massiv overvågning af hele ruten. Hvis der sker nogle hændelser, så kan vi finde overvågningsmateriale og bruge det i en eventuel retssag, hvis det kommer så vidt, siger vicepolitiinspektør Poul Severinsen, Nordjyllands Politi.

Derudover bruger politiet overvågningskameraerne til at forhindre optøjer.

- Vi bruger dem til at danne os et overblik over, hvordan situationen er ude på gaden. Vi kan se, hvordan menneskemængden bevæger sig. Hvis der er optræk til nogle ting, kan vi sende vores personale derhen hurtigt, forklarer Poul Severinsen.

Stadig fokus på terrorsikring

Igen i år vil der være fokus på at terrorsikre begivenhederne i Aalborg. De sidste to år har der holdt lastbiler parkeret til indfaldsvejene, men Poul Severinsen vil ikke sige, hvordan terrorsikringen udformer sig i år.

- Vi sikrer altid, at store tunge køretøjer ikke får adgang til karnevalsoptoget.

- Det er en vigtig del af hele politiindsatsen. Jeg vil ikke komme ind på, hvordan det foregår konkret. Men går man rundt og kigger, vil man kunne se eksempler på, hvordan vi gør det, siger han hemmelighedsfuldt.

Derudover vil politiet have fokus på karnevalsdeltagere, der tisser på offentlige steder.

- Folk er voldsomt trætte af, at nogen urinerer i opgange og andre offentlige steder. Det har ikke noget med sikkerheden at gøre, men det har vi selvfølgelig også fokus på, siger Poul Severinsen.

Paludan har meldt sin ankomst

Stram Kurs' partileder Rasmus Paludan har desuden tænkt sig at være til stede forskellige steder til Aalborg Karneval.

Som sædvanligt vil han være under politiets beskyttelse. Men det får altså ikke betydning for Nordjyllands Politi arbejde til karneval, oplyser politiinspektør Ole Kristensen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.