Risiko for trafikkø: Uheldsplaget kryds i Aalborg skal bygges om

En større ombygning af centralt kryds i Aalborg skal forbedre trafiksikkerheden

Der er krydset Sønderbro/Østre Alle som skal ændres. Foto: Aalborg Kommune

Der er krydset Sønderbro/Østre Alle som skal ændres. Foto: Aalborg Kommune

AALBORG:Et centralt kryds i Aalborg har i flere år været plaget af uheld. Derfor ombygger Aalborg Kommune nu krydset Sønderbro/Østre Alle, og det får betydning for de trafikanter som benytter det kryds. Det oplyser Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Der bliver et separat cykelspor og etableres to venstresvingsbaner fra alle retninger for at trafikken kan glide nemmere. Desuden bliver signalanlægget opdateret. Der bliver indført mulighed for højresving for rødt i tre af kørebanerne, og ved den sidste kørebane fra Sønderbro syd til Østre Alle øst etableres et separat cykelspor, så cyklisterne kan fortsætte udenom signalanlægget.

Aalborg Kommune begynder ombygningen af krydset i starten af juni, men allerede i maj starter det forberedende arbejde, da der skal trækkes nye ledninger på tværs af alle kørebaner.

Der vil i hele anlægsperioden være indsnævringer af kørebaner og færre kørebaner igennem krydset, og det vil helt sikkert køre til forsinkelser og kø specielt i myldretiden.

Ledningsarbejdet kommer til at foregå om aftenen og natten fra mandag 20. maj og de følgende tre nætter. Det øvrige arbejde starter ugen efter og foregår i normal arbejdstid. Anlægsarbejdet forventes at være afsluttet til oktober.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden