Rumænere skulle til Norge - smidt af i Aalborg: Tog på indbruds-togt for at få råd til mad

Seks rumænere i 20'erne stjal en bil og begik adskillige indbrud, inden de blev anholdt i Store Vildmose

Arkivfoto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Arkivfoto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

NORDJYLLAND:Seks rumænske mænd i 20'erne var på et indbrudstogt 24. marts 2019, hvor de stjal en bil og begik indbrud på 12 forskellige adresser i Nordjylland. Det oplyser senioranklager Torben Kaufmann Sørensen, Nordjyllands Politi.

De seks rumænske mænd var egentlig på vej til Norge, hvor de skulle arbejde. Da de nåede til Aalborg, krævede deres chauffør, at de skulle betale mere for turen, end de allerede havde gjort.

Det kunne ikke lade sig gøre, da de seks rumænske mænd var løbet tør for penge. De blev derfor smidt ud af bilen i Aalborg uden en krone på lommen.

Stjal bil og kørte afsted

De seks rumænere fandt et autoværksted i Aalborg, hvor de brød ind og stjal nøglerne til en BMW, som de efterfølgende kørte afsted i.

Først kørte de til Hjørring, hvor de forsøgte at begå indbrud i en forretning. Det mislykkedes, men de kørte efterfølgende til Brønderslev og begik et indbrud i en anden forretning. De stjal blandt andet kager, sodavand, lottokuponer og 1000 kroner i kontanter.

Derefter gik turen til Hune. Her stillede de bilen, gik rundt hver for sig og lavede seks indbrud i forskellige forretninger. De fik ikke det store udbytte ud af indbrudene, men de endte alligevel med at stjæle omkring 13.000 kroner i kontanter.

Manglede penge til mad

Politiet anholdt de seks rumænske mænd i Store Vildmose ganske kort tid efter indbruddene i Hune. De har siden siddet varetægtsfængslet.

Torsdag eftermiddag blev de seks rumænere hver især idømt fire måneders fængsel og udvisning i seks år i Retten i Aalborg. De erkendte, at de stod bag indbruddene.

- Nogle af dem har begået flere indbrud end andre. Men retten fastsatte den samme straf til alle, da det var lidt tilfældigt, hvem der havde begået hvilke indbrud, siger senioranklager Torben Kaufmann Sørensen.

De seks mænd forklarede i retten, at de begik indbruddene, fordi de havde brug for mad og penge til at fortsætte deres videre rejse til Norge.

De modtog alle deres dom.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.