Så er det afgjort, hvad eleverne skal, når store bededag afskaffes

Skoleelever i Aalborg har set ind i tre mulige scenarier med nedlæggelsen af helligdagen

Store bededag er traditionelt en stor konfirmationsdag, men sådan bliver det ikke fremover. I hvert fald ikke i Aalborg Kommune, hvor politikerne netop har besluttet, at det skal være en helt almindelig skoledag fra og med 2024. <i>Arkivfoto: Allan Mortensen</i>

Store bededag er traditionelt en stor konfirmationsdag, men sådan bliver det ikke fremover. I hvert fald ikke i Aalborg Kommune, hvor politikerne netop har besluttet, at det skal være en helt almindelig skoledag fra og med 2024. Arkivfoto: Allan Mortensen

AALBORG:Fra og med næste skoleår bliver store bededag en helt almindelig skoledag i Aalborg Kommune.

Det har politikerne i børne- og undervisningsudvalget netop nikket ja til, selvom det tidligere har været kutyme, at skolerne i Aalborg sender deres ferieplaner ud halvandet år inden, kalenderen træder i kraft.

Men sådan kommer det ikke til at være i 2024, hvor store bededag som bekendt er afskaffet for folk, der går på arbejde, fortæller børne- og ungerådmand Morten Thiessen (K).

- Fremover bliver store bededag jo en almindelig arbejdsdag og derfor også en almindelig skoledag, forklarer han.

En anden model kunne ellers have været at holde skolerne lukkede, men DUS'erne (Aalborg Kommunes navn for SFO'er, red.) åbne på den dag, hvor det skulle have været store bededag i 2024. Men sådan bliver det ikke, så nu skal skolerne ud og finde en anden dag, hvor eleverne kan holde fri i stedet for. 

- Tager man en dag ud, ville der under alle omstændigheder skulle være pasningstilbud alligevel, så det vil bare blive undervisningsfri, siger Morten Thiessen.

- Og vi regner altså med, at forældrene nok kan finde ud af at disponere deres fridag uden, at vi skal forsøge at holde fast i fortiden, pointerer han.

Rent praktisk kommer det i Aalborg til at foregå sådan, at der fremover stadig bliver 200 skoledage om året, for på den måde bliver udgifterne og besværet til at overskue.

Hvilken model, de øvrige kommuner i Nordjylland har valgt, er endnu usikkert. Blandt andet fordi en del har villet vente og se, hvad Aalborg gjorde.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.