Påsat brand

Satte ild på halstørklæder i sin lejlighed: Nu er 27-årig kvinde dømt til behandling

Ilden påsat i lejlighed på stueplan i seks etagers ejendom

Den 27-årige kvinde satte ild på sin lejlighed her i Stormgade i Aalborg. Arkivfoto: Jan Pedersen

Den 27-årige kvinde satte ild på sin lejlighed her i Stormgade i Aalborg. Arkivfoto: Jan Pedersen

AALBORG:En 27-årig kvinde er ved Retten i Aalborg blevet dømt til psykiatrisk behandling med tilsyn af kriminalforsorgen, efter at hun satte ild til nogle halstørklæder og en sofa i sin lejlighed i Stormgade i Aalborg 14. februar i år.

Det oplyser anklager Thomas Klingenberg, Nordjyllands Politi.

Kvinden var sigtet for forsætlig brandstiftelse, og der skete en del skade på hendes lejlighed.

- Oprindeligt var hun sigtet for kvalificeret brandstiftelse, der har en strafferamme på livstid, fordi der var tale om en stuelejlighed i en seks etagers ejendom, og kvinden derfor måtte have været klar over, at hun bragte andre menneskers liv i fare ved at lave ildspåsættelsen, oplyser anklageren.

Men da en såkaldt farlighedserklæring fra Dansk Brand- og Sikringsteknisk Institut vurderede, at der ikke havde været overhængende fare for personers liv eller store værdier, så kom tiltalen blot til at lyde på forsætlig brandstiftelse.

I retten erkendte kvinden, at hun havde sat ild på halstørklæderne og sin sofa.

Hun forklarede, at hun havde besøgt en ven, der var i dårligt humør. Det havde smittet af på hende, og hun havde hørt stemmer og sat ild på. Hun var gået fra sin lejlighed i sit nattøj ned på havnen, men var siden gået videre til sin mormor i Nørresundby, der havde kontaktet kvindens mor, som så kontaktede beredskabet, der havde været ude for at slukke ilden.

Den 27-årige kvinde har siden sin anholdelse lige efter branden 14. februar været fængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling, hvor hun er blevet mentalundersøgt. Hun skal fortsat være fængslet i surrogat, indtil ankefristen udløber om 14 dage.

Med dommen kan kriminalforsorgen og en psykiatrisk overlæge genindlægge kvinden, såfremt det vurderes nødvendigt, eller hun laver ny kriminalitet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.