Serie-bedrager skal en tur i fængsel

44-årig mand dømt for at indkassere penge for varer, han "solgte" på nettet

Mange af de bedragede betalte via bankoverførsel. Arkivfoto

Mange af de bedragede betalte via bankoverførsel. Arkivfoto

AALBORG:En 44-årig mand, der med en vis ret kan kaldes vaneforbryder, blev mandag idømt seks måneders fængsel for en hel stribe bedragerier, hvor han havde sat forskellige varer til salg på salgssider på nettet, indkasseret pengene - og aldrig sendt tingene til køberne.

Ud af de seks måneders fængsel skal de to måneder afsones, mens de sidste fire måneder blev gjort betinget, fortæller senioranklager Jette Rubien fra anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi.

Han blev også dømt til at betale pengene tilbage til alle dem, han havde bedraget - og det er han gået i gang med, siger Jette Rubien.

I alt var der tale om 27 forhold, hvor den nu dømte havde "solgt" så forskellige ting som grafikkort, køkkenmaskiner, en kartemaskine og et Coca-Cola skilt - det meste til priser omkring 1000-1500 kroner. I alle tilfældene blev der betalt via Mobile Pay eller bankoverførsel med lovning på, at tingene ville blive sendt. Hvad de altså aldrig blev.

Samlet beløb bedragerierne sig til 40.925 kroner.

Manden er tidligere dømt for lignende bedragerier, og efter to betingede domme, lagde dommeren ved domsafsigelsen vægt på, at nu skulle der være en konsekvens i form af, at han rent faktisk skal en tur i fængsel, oplyser Jette Rubien.

Den 44-årige modtog dommen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.