Solgte "slot" på rekordtid: Nu flytter de til Aalborg

Privathospitalet Capio skifter lokation fra "Fryseslottet" i Skørping til mere moderne lokaler i hjertet af Aalborg

Fryseslottet i Skørping huserede Capio Privathospital indtil for nyligt. Nu rykker de fra de smukke, landlige omgivelser og ind i  Kennedy Arkaden midt i Aalborg. Foto: Privatfoto

Fryseslottet i Skørping huserede Capio Privathospital indtil for nyligt. Nu rykker de fra de smukke, landlige omgivelser og ind i Kennedy Arkaden midt i Aalborg. Foto: Privatfoto

Selvom der næppe findes finere omgivelser end et slot fra 1906, findes der tilsyneladende bedre faciliteter end det, hvis man vil drive et privathospital.

I hvert fald har Capio Privathospital valgt at flytte fra det gamle privathospital i Skørping kaldet "Fryseslottet", som netop er blevet solgt, og ind i nye lokaler på 5. og 6. etage i Kennedy Arkaden.

- Lokalerne i Skørping trængte til en renovering, og energi- og klimamæssigt lever det ikke længere op til det, vi gerne vil og har forpligtet os til. Derudover råder det over flere kvadratmeter, end vi har brug for, siger Hospitalschef for Capio i Aalborg, Mette Toftdahl.

Derfor vil man fremover kunne besøge privathospitalet med tog eller bus, da det fremadrettet vil ligge klods op af banegården og busterminalen.

Hospitalschef Mette Toftdahl anerkender, at det er stort arbejde at skulle flytte et privathospital, men glæder sig til at kunne indtage de nye lokaler for alvor. Foto: Martél Andersen <i>Foto: Martél Andersen</i>

Hospitalschef Mette Toftdahl anerkender, at det er stort arbejde at skulle flytte et privathospital, men glæder sig til at kunne indtage de nye lokaler for alvor. Foto: Martél Andersen Foto: Martél Andersen

Flytter tættere på patienterne

Mette Toftdahl fortæller, at årsagen til flytningen skyldes flere ting.

Udover de klimamæssige og dermed også driftmæssige fordele har hospitalet deres største patientgrundlag i Nordjylland og særligt i Aalborg.

- Derfor har vi valgt en lokation, hvor vi har toget, bybusser og regionalbusser lige uden for døren, og derudover er der masser af parkeringspladser, siger Mette Toftdahl.

Hun fortæller også, at mange patienter har sagt, at de synes, der var langt til Skørping, hvis man skulle have en MR-scanning på ti minutter.

- Vi ved også, at patienter har valgt os fra, fordi de har svært ved at overskue at blive fragtet til og fra Skørping, når de har fået sat i et nyt knæ ind eksempelvis, siger hun og fortsætter.

- Smukke Skørping ligger smukt, men det er ikke let tilgængeligt for en stor patientgruppe.

Papkasser og patienter har allerede indtaget de nye rammer i Kennedy Arkaden. Den 7. januar står alt klar og allerede fra 3. januar vil der udføres de første operationer. Foto: Martél Andersen <i>Foto: Martél Andersen</i>

Papkasser og patienter har allerede indtaget de nye rammer i Kennedy Arkaden. Den 7. januar står alt klar og allerede fra 3. januar vil der udføres de første operationer. Foto: Martél Andersen Foto: Martél Andersen

Vokser i mindre lokaler

At flytte fra det store slot og ind i nyere, mindre lokaler er ikke et udtryk for, at fremtiden byder på færre patienter.

For selvom de går fra 5.856 til 1.639 m2, har Capio Privathospital stadig et mål om at vækste.

- Det skyldes, at vi kan udnytte kvadratmeterne langt bedre, end vi kunne i Skørping. Og når vi kan reducere vores kvadratmeter og stadig lave en betydelig vækst, betyder det noget for det samlede klimaaftryk, fortæller Mette Toftdahl, der glæder sig til at blive færdige med flytningen og tage imod patienter i de nye omgivelser.

I takt med et stigende vækst og dermed også et stigende antal patienter, er der brug for nyt udstyr. Noget af det nuværende flyttes fra Skørping til Aalborg, men nyt, moderne hospitalsudstyr er også bestilt og vil løbende blive sat op, installeret og afprøvet.

- Derudover flytter vores dygtige nuværende personale med fra Skørping, så jeg er faktisk ikke så nervøs. Havde du spurgt mig for et par måneder siden, havde mit svar nok været anderledes, men efterhånden er vi kommet så langt, at det hele nok skal blive godt. Det er en super spændende opgave, siger hun.

Egentlig er den første officielle åbningsdag 7. januar, men forudundersøgelser kræver kun en briks, en computer, et skrivebord og en læge. Derfor foretager Capio Privathospital allerede de første undersøgelser, mens det sidste bliver sat på plads. Foto: Martél Andersen <i>Foto: Martél Andersen</i>

Egentlig er den første officielle åbningsdag 7. januar, men forudundersøgelser kræver kun en briks, en computer, et skrivebord og en læge. Derfor foretager Capio Privathospital allerede de første undersøgelser, mens det sidste bliver sat på plads. Foto: Martél Andersen Foto: Martél Andersen

Forundersøgelser og flyttekasser

Selvom den første officielle åbningsdag er 7. januar, og der stadig står flyttekasser og flytterod, bliver der allerede taget imod patienter i de nye lokaler i Kennedy Arkaden.

Lokalerne er ikke klar til at fortage operationer endnu, men grundet travlhed og lange ventelister har de allerede taget imod deres første patienter.

- Det drejer sig om de ambulante patienter, der kun kræver en læge, en computer og en briks. Vi fik vores computere sat op i går, siger Mette Toftdahl og fortsætter.

- De første patienter har vi faktisk set her til morgen, så de har kantet sig ind imellem flyttekasser i et ambulatorierum til forundersøgelse. Vi tager det med et smil, og det gør vores patienter også. Der er god stemning i dag, siger hun.

Operationer vil kunne bliver foretaget fra den 3. januar, når Mette Toftdahl og resten af hendes personale er kommet ordentligt på plads og har trænet i de nye lokaler.

Selvom de første undersøgelser allerede er i gang, er der stadig nogle ting, der skal sættes på plads og installeres. Foto: Martél Andersen <i>Foto: Martél Andersen</i>

Selvom de første undersøgelser allerede er i gang, er der stadig nogle ting, der skal sættes på plads og installeres. Foto: Martél Andersen Foto: Martél Andersen

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden