Spækhuggeren var forsvundet: Nu er den fundet igen

Spækhuggeren var pludselig forsvundet onsdag morgen, men nu er den fundet igen

Spækhuggeren er svømmet videre <i>Foto: Henrik Bo</i>

Spækhuggeren er svømmet videre Foto: Henrik Bo

Opdateret med nyt om, at spækhuggeren er set igen

AALBORG:Efter spækhuggeren var svømmet væk natten til onsdag, er det lykkedes Ivar Høst at finde den igen i live. Den er nu ved Nordjyllandsværket. 

- Den bliver bare ved med at overraske, siger Ivar Høst.

Da Ivar Høst gik sin sædvanlige daglige tur onsdag morgen var spækhuggeren ikke til at se nogen steder.

- Min forventning var, at spækhuggeren var død og sunket til bunds, fordi det er højvande, men det er tilsyneladende ikke tilfældet, fortæller vildtkonsulent Ivar Høst. 

For han da han kom tilbage sit kontor for at opdatere sine kolleger om udviklingen, havde han modtaget en mail fra en mand, som havde set spækhuggeren samme morgen. 

- Klokken 6.15 fik jeg en mail fra en, der havde set spækhuggeren svømme rundt en time til halvanden ud for Aalborg Portland, siger Ivar Høst, der understreger, at situationen er meget mærkelig. 

- Det her, havde jeg bestemt ikke forestillet mig, ville ske. Alt indikerede, at spækhuggeren ville dø der, hvor den har ligget de seneste mange dage, så det er meget svært at forklare, hvad der er sket. 

Han har konsulteret eksperter, og de er lige så overrasket over forløbet som han selv.

- Jeg har talt med hvalkyndige folk i mit bagland. Alle har sagt, at det her simpelthen ikke giver mening. De er fuldstændig forundret over, hvad der sker.

Det er besluttet, at der ikke kommer til at ske flere forsøg på at flytte dyret eller eskortere det ud af fjorden.

- I øjeblikket tror jeg bare, at den har travlt med at få spist de sild, der er i Limfjorden for at indhente det, den er kommet bagud. Det er min forventning.

- Den kan sagtens leve herinde. Der er masser af mad, og den svømmer i vand med ti meters dybde. Det er fint for den, siger vildtkonsulenten.

Men han vil gerne lige holde øje med den de næste dage, før han tør tro på, at spækhuggeren virkelig overlever opholdet i Limfjorden:

- Nu skal vi lige se de næste dage, om det er så godt, som vi håber og tror. Jeg vil gerne se den svømme rundt nogle dage, siger han.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden