Aalborg

Spritten stopper parløb om planer

Med indrømmelser om højder og bopælspligt brød Enhedslisten den hidtidige enighed mellem V og S om lokalplaner

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Daniel Nyboe Andersen advarede mod at satse på ”fugle på taget”. Foto: Laura Guldhammer

AALBORG:Sjældent er noget både blevet rost så meget og delt vandene i samme grad, som planerne for Spritten, da et lille flertal i byrådet mandag stemte den lokalplan igennem, som nu gør det muligt for stedets ejer Aalborg Ejendom ApS at tage fat på omdannelse af stedet.

V, K, og SF fulgte tidligere udmeldinger og stemte imod, mens Mariann Nørgaard (V) S, R, DF og EL stemte for.

Ifølge Venstre John G. Nielsen er den reelle værdi af kommunens jord 25 mio. kr. og dermed langt over de 9,8 mio. kr., den er værdsat til i to uafhængige valuarvurderinger. Samtidig pegede han på, at der er en række uafklarede forhold, bl.a. vedrørende højvandssikring mellem kommune og ejeren af Spritten.

Per Clausen (EL) indledte med at erklære, at når kommunen sælger jord, skal man selvfølgelig have det maksimale udbytte.

- Men vi er uenige i den præmis, at lokalplaner skal udarbejdes, så de sikrer kommunen den størst mulige indtægt på jordsalg. Lokalplaner skal udarbejdes for at sikre de bedst mulige projekter, sagde Per Clausen, der siden udtrykte glæde over, at partiet med forliget er lykkedes med at bryde den sædvanlige enighed mellem Venstre og Socialdemokratiet om store lokalplaner.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden