Stor lastbilkontrol i Nørresundby: Én fik bøde på 70.000 kroner - seks fik køreforbud

95 lastbiler blev tjekket onsdag, og det førte til 18 sager

Foto: Lars Pauli <i>Foto: Lars Pauli</i>

Foto: Lars Pauli Foto: Lars Pauli

NØRRESUNDBY:Nordjyllands Politi holdt onsdag en større lastbilkontrol ved Kvickly i Nørresundby. I alt 21 medarbejdere - inklusiv tre fra Færdselsstyrelsen - deltog i kontrollen og tjekkede blandt andet køre/hviletid, og om chaufføren havde tilladelser og andre dokumenter i orden. Færdselsstyrelsen tjekkede, om lastbilerne var i lovlig stand, fortæller politikommissær Claus Kjær-Pedersen.

Politiet samler lastbilerne op på motorvejen og på de mindre veje i Nørresundby. I alt 95 lastbiler blev kontrolleret, hvoraf 22 var udenlandske, og alt i alt blev der skrevet 18 rapporter. Det fortæller politiassistent Peter Lindholt fra Tungvognscenter Nord.

- Det blev blandt andet til en cabotagesag, som udløste 70.000 kroner i bøde, konstaterer Peter Lindholt.

Cabotagekørsel er betegnelsen for, at en udenlandsk chauffør kører en tur til Danmark og derudover kører med gods inden for landets grænser. Det må han gøre på tre ture men ikke flere.

Onsdagens kontrol førte desuden til, at 11 lastbiler blev indkaldt til syn. Seks fik direkte køreforbud. Det drejede sig om to danske lastbiler, hvor dækkene var for ringe. Dertil kom fire udenlandske lastbiler med især fejl på bremserne.

- To danske chauffører fik også lidt af en opvågning. Deres kørekort var nemlig udløbet. De gælder for fem år ad gangen. Men chaufførerne blev dog reddet af klokken. På grund af coronakrisen, hvor borgerservice har været lukket, så de ikke har kunnet få nye kørekort, har de fået lov til at fortsætte frem til september, fortæller Peter Lindholt.

Han er i øvrigt ikke overrasket over resultatet af den store kontrol: - Det er den størrelsesorden, vi plejer at se.

Foto: Lars Pauli <i>Foto: Lars Pauli</i>

Foto: Lars Pauli Foto: Lars Pauli

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.