Stor vej spærres: Sådan påvirkes trafikken under Tall Ships Races

Det forventes, at op mod 750.000 mennesker gæster Aalborg, når The Tall Ships Races rammer byen torsdag, fredag og lørdag. Og det får konsekvenser for trafikken

Flere hundredetusinde mennesker gæster havnefronten torsdag, fredag og lørdag. Det kommer også til at sætte sit præg på trafikken i Aalborg. <i>Arkivfoto: Laura Guldhammer</i>

Flere hundredetusinde mennesker gæster havnefronten torsdag, fredag og lørdag. Det kommer også til at sætte sit præg på trafikken i Aalborg. Arkivfoto: Laura Guldhammer

AALBORG:Der bliver tale om et kæmpe rykind, når The Tall Ships Races vender tilbage til Aalborg i slutningen af denne uge. Flere hundredetusinder af mennesker gæster torsdag, fredag og lørdag havnefronten, hvor 40 af verdens smukkeste skibe vil lægge til kaj. Det bliver tre dage med fest, farver og fyrværkeri - men også med trafikale ændringer, der især går ud over byens bilister. 

Den mest radikale ændring bliver afspærringen af Nyhavnsgade på strækningen mellem Rendsburggade til Ved Stranden. Den træder i kraft allerede tirsdag 2. august klokken 07 og gælder indtil søndag 7. august klokken 18. 

Derudover bliver Limfjordsbroen afspærret det meste af lørdagen på grund af det store fyrværkerishow, der begynder klokken 23:15. Klokken 12 afspærres den østligste vejbane, fortov og cykelsti. Klokken 18 afspærres broen for al passage og åbner først igen natten til søndag, når der er ryddet op efter fyrværkerishowet, som i øvrigt bliver Danmarks største. Desuden vil Kulturbroen være lukket en times tid, mens showet står på. 

Hvis man ønsker at krydse fjorden - og ikke orker at forholde sig til bilafspærringerne - kan man hoppe på en af de shuttle-færger, der indsættes på to strækninger.  

Det er sjette gang, at The Tall Ships Races foregår i Aalborg. Den officielle åbning finder sted ved Honnørkajen torsdag klokken 17.

The Tall Ships Races

  • Hvis man tæller i år med, har Aalborg været vært for The Tall Ships Races seks gange: i 1999, 2004, 2010, 2015, 2019 og 2022. 
  • I år lægger cirka 40 af verdens smukkeste sejlskibe til kaj i Aalborg. 
  • Spar Nord og Spar Nord Fonden er hovedsponsor for sjette gang.
  • Aalborg Kommune sender 100 unge trainees med fra Antwerpen til Aalborg.
  • Der er cirka 1.500 besætningsmedlemmer med på skibene.
  • Inden The Tall Ships Races rammer Aalborg, har skibene været forbi Esbjerg, Harlingen i Holland og Antwerpen i Belgien.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.