36-årig fængslet for tyveri af 29 iPhones i nattelivet

Rumæner nappet i Jomfru Ane Gade natten til søndag efter tyveri af adskillige nye mobiltelefoner

 <i>Arkivfoto: Lars Pauli</i>

Arkivfoto: Lars Pauli

AALBORG:En 36-årig rumænsk mand er ved et grundlovsforhør ved Retten i Aalborg blevet varetægtsfængslet frem til 6. majs sigtet for en stribe af iPhonetyverier over de seneste tre weekender.

Det oplyser anklager Thomas Klingenberg fra Nordjyllands Politi.

- Vi har over de seneste par weekender fået en stribe anmeldelser ind om tyverier af iPhones i Jomfru Ane Gade. Forrige weekend 14 anmeldelser og i sidste weekend 15 anmeldelser - alle fra Jomfru Ane Gade, så derfor besluttede vores berigelsessektion at være til stede i gaden for om muligt at snuppe gerningsmanden eller mændene, forklarer vagtchef Poul Fastergaard.

Det er længere tids efterforskning i sagen, der har ført politiet på sporet af manden, som altså blev anholdt natten til søndag. 

Efterforskningen resulterede i, at den 36-årige rumænske mand blev anholdt - nærmest på fersk gerning.

I grundlovsforhøret blev han sigtet for tyveri af i alt 29 iPhones - til en samlet anslået værdi af godt 200.000 kroner.

- Og han var kræsen, for det var kun de nyere modeller, han gik efter. Derfor den høje anslåede værdi, siger Thomas Klingenberg

Og efter anholdelsen af den 36-årige foretog politiet ransagning på en adresse, hvor politiet vidste, at rumæneren havde opholdt sig. 

- Her fandt man adskillige iPhones, der menes at stamme fra tyverierne i blandt andet Jomfru Ane Gade, forklarer Poul Fastergaard.

Den 36-årige rumæner var nemlig også sigtet for tyverier af mobiltelefoner i nattelivet i Aarhus.

De 21 af mobiltelefonerne, som den 36-årige er sigtet for at stjæle, havde han forsøgt at sende til Rumænien pakket ind i staniol. De blev dog opsnappet af postvæsenet, og det var med til at føre politiet på sporet af manden.

- Han har tidligere fået en dom for kriminalitet fuldstændig magen til - nemlig tyveri af mobiltelefoner i nattelivet i Aarhus. Det fik han en dom for ved Retten i Horsens i 2014. Her blev han også givet et indrejseforbud i Danmark på seks år. Det udløb så i april sidste år, og nu er han altså tilbage. Men heldigvis er han da stoppet i denne omgang, siger Thomas Klingenberg.

Den 36-årige kærede ikke sin fængsling til landsretten. 

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden