Tændte lys for lukningstruet bibliotek

Borgere kæmper fortsat for at bevare Haraldslund Bibliotek

Beboere i aktion i går. Foto: Peter Broen

Beboere i aktion i går. Foto: Peter Broen

VESTBYEN:Selvom partierne bag budgetforliget i Aalborg for længst har besluttet at lukke Haraldslund Bibliotek, kæmper mange borgere i Vestbyen fortsat at bevare bydelens bibliotek.

Det markerede de blandt andet sent fredag eftermiddag, hvor omkring 40 deltog i en demonstration på pladsen foran Haraldslund. Her blev skulpturen i det tørlagte springvand pyntet med 100 lyskæder, og der blev også sunget sange og viftet med plakater med tekster som ”Duedahl det er en ommer”, ”Gamle ben = ingen bøger” og ”Et bibliotek er også et samlingssted”.

Demonstranterne mener at en lukning af Haraldslund Bibliotek vil få negative konsekvenser for vestby-boernes kulturliv og fællesskab.

– Vores bibliotek her i Haraldslund Kulturhus er et samlingspunkt for rigtig mange brugergrupper. Stort set alle er repræsenteret herinde, siger én af arrangørerne, Martina Jensen.

Hun nævner som eksempler: børnefamilier, pensionister, studerende, mødregrupper, læseklubber, ensomme, unge, ældre og brugere af svømmehallen og fitnesscentret.

– Det her sted er unikt som samlingssted, fordi man kan mødes og lade roen sænke sig og man kan fordybe sig i samtale eller bøger. Der er ikke andre steder i vestbyen som dette og det kommer til at mangle i stor stil, hvis man beslutter sig for at gennemføre en lukning, tilføjer medarrangør Lea Bahnsen.

Folkene, der kæmper mod lukningen af biblioteket, har i øvrigt oprettet en gruppe på Facebook - ”Bevar Haraldslund Bibliotek” - hvor der kan læses noget mere om arbejdet for at redde biblioteket.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.