Tall Ships Races: Tilskuerne lagde millioner i butikker og restauranter

105.000 tilrejsende personer brugte 51 millioner kroner under begivenheden

Arkivfoto: Peter Broen

Arkivfoto: Peter Broen

AALBORG:Der er gode penge i at være værtsby ved The Tall Ships Races.

Det viser en rapport fra VisitDanmark, som konkluderer, at turister brugte 51 millioner kroner i Aalborg under den store begivenhed i juli.

105.000 tilrejsende gæster - altså ikke medregnet lokale - brugte de mange penge på spisning, transport og shopping. Halvdelen blev lagt i Aalborgs restauranter og spisesteder.

- Vi er glade for, at vi med denne rapport i hånden kan konkludere, at The Tall Ships Races ikke bare var en stor oplevelse for de mange mennesker, der havde nogle festlige dage i Aalborg, men at det også gav nogle oplevelsesøkonomiske afkast, der er til at tage og føle på, siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Det samlede besøgstal er beregnet til 509.000. Det fremkommer ved, at 105.000 tilrejsende og 135.000 lokale i gennemsnit besøgte havnefronterne i Aalborg og Nørresundby 2,1 gang.

- Selvom vejret betød noget for det samlede publikumstal, synes det ikke at have betydet noget i forhold til mængden af udenlandske besøgende, der svarer til, hvad vi havde håbet på, siger Thomas Kastrup-Larsen. Han konstaterer, at det fortrinsvis er aalborgenserne, der har valgt at blive hjemme i tørvejr på dagene med regn og blæst.

Aalborg skal igen være vært for The Tall Ships Races i 2022, og resultaterne af rapporten skal bruges til at opnå en endnu større, afledt effekt:

- Det kunne være skønt, hvis vi kunne få endnu flere udenlandske turister til at lægge vejen forbi i 2022, og få de, der allerede kommer, til at blive lidt længere, shoppe lidt mere og spise flere måltider på byens restauranter, fastslår Thomas Kastrup-Larsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Topchef stopper omgående på stor nordjysk virksomhed
Luk