Adresse på Ravnkildevej tidligere mål for terroraktion: Nu slog politiet til i bedrageri-sag

Politiet var tirsdag morgen for tredje gang til stede på en adresse på Ravnkildevej, der tidligere har været en del af stor antiterroraktion

Foto: Lars Pauli

Foto: Lars Pauli

Opdateret kl. 13.27 med yderligere oplysninger fra Nordjyllands Politi

AALBORG:Tirsdag morgen var politiet - igen - til stede på en adresse på Ravnkildevej i Aalborg Øst, der to gange tidligere har været en del af en stor antiterroraktion.

En civil betjent bevogtede indgangen til opgangen på Ravnkildevej, mens omkring fem andre betjente - både i civilt tøj og i uniform - ransagede den grå familiebil, der også tidligere er blevet gennemsøgt af politiet.

Men denne gang var der dog ikke tale om en terroraktion, men en større aktion om bedrageri, fortæller vicepolitiinspektør, Frank Olsen, Nordjyllands Politi.

- Vi har en større ransagningsaktion i forbindelse med en sag om bedragerier med biler, falske fakturaer og hvidvask. Aktionen omfatter ni adresser i Aalborg, fem i Aarhus og en i København, siger Frank Olsen.

Vicepolitiinspektøren ønsker dog ikke at komme nærmere ind på, om den mistænkte i bedragerisagen er den samme som en 26-årig mand, der tidligere er blevet sat i forbindelse med en stor terrorsag.

Men det er den samme lejlighed og bil, som var genstand for antiterroraktionen, som politiet også denne gang har ransaget.

Nordjyllands Politi ransagede den adresse på Ravnkildevej, der tidligere har været del af stor terroraktion.Foto Lars Pauli

Nordjyllands Politi ransagede den adresse på Ravnkildevej, der tidligere har været del af stor terroraktion.Foto Lars Pauli

Fem anholdte

Aktionen mod de 15 adresser skete i samarbejder med Østjyllands og Københavns Vestegns Politi.

Fem personer i alderen 24-35 år er blevet anholdt i forbindelse med ransagningerne, sigtet for bedrageri og hvidvask. Tre af de anholdte er fra Aalborg, mens de to andre er fra Aarhus.

Frank Olsen ønsker heller ikke at oplyse, om en af de anholdelserne er sket på Ravnkildevej.

Flere af de anholdte er tirsdag eftermiddag allerede løsladt igen efter endt afhøring, og Frank Olsen forventer heller ikke, at der skal ske fremstilling i sagen, men at de sidste anholdte bliver løsladt efter endt afhøring.

Under ransagningerne har politiet også beslaglagt en række effekter, bl.a. dokumenter og it-udstyr, som vil blive undersøgt nærmere. Et omfattende efterforskningsarbejde går nu i gang, før sagen kan overdrages til anklagemyndigheden.

Tidligere del af terrorsag

Første gang lejligheden på Ravnkildevej kom i søgelyset var 11. december 2019, hvor politiet slog til mod flere adresser over hele landet.

Kampklædte betjente anholdt den 26-årige mand og gennemsøgte lejligheden og familiebilen i flere timer.

Den 26-årige var dengang en ud af 20, der blev sigtet for forsøg på at finansiere og købe pistoler, lyddæmpere og ammunition til brug for et eller flere terrorangreb. Han blev dog løsladt efter grundlovsforhøret, da retten ikke fandt, at der var begrundet mistanke mod ham.

3. april slog politiet så til igen. Denne gang blev lejligheden og bilen også undersøgt minutiøst, og den 26-årige blev igen anholdt og fremstillet i et grundlovsforhør.

Denne gang fik han opretholdt fængslingen i tre gange 24 timer, men det har derefter ikke været muligt at få oplyst, om den 26-årig blev varetægtsfængslet eller igen løsladt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.